reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

gratuluje udanych wizyt i super wiesci :)

u mnie gin sluchal tylko serduszek, w szpitalu mialam codziennie ktg i mieli specjalny aparat dla blizniakow wiec przykladali 3 sluchawki (2 do serduszek i 1 na skurcze)
jutro mam pierwse ktg u mojego gina i bedzie pewnie sluchany najpierw 1 blizniak a potem 2

tak czytam o Waszych skurczach....ja mam bardzo rzadko jakies twardnienia brzucha, biore 2x1 magnez, ale to bardziej na skurcze nóg. Czasami jak czuje cos nie tak w brzuchu to nospa...ale sporadycznie

reklama
sembonzakura ja nie popadam w hipochondrię, tylko wolę sprawdzić, co i jak, skoro mam taką możliwość. A brzuch mnie bardzo boli, że ledwo chodzę. Wolałabym później nie żałować, że nie sprawdziłam.

Citrus, Natalia, Sembo gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluchów, super tyle pozytywnych wieści daje mnóstwo energii :)
Nia tak jak mówi Noelle ważne że szyjka w porządku, i nie do 32 przynajmniej do 34, a na pewno 37 tygodnia - tego wszystkim nam życzę :)

GRATULACJE UDANYCH WIZYT.. I CZEKAM NA WIEŚCI JUTRZEJSZYCH WIZYT ;)))

Ja tak czekam do soboty na własną wizytę. I już doczekać się nie mogę !!!!!! :))

Kessy - jak byś donosiła ciążę to mogła by ważyć nawet i 3,5. Czemu urodzilas wcześniej? Był jakiś powód? Skurcze? Wody? Czy zupełnie co innego?

Ostatnia edycja:
majowka.2013 ja biorę 2x1, tylko że cardio (na problemy sercowe) i 3x1 "zwykły" magnez.
Ale mam ostatnio problemy z brzuchem. Już sama nie wiem, czy to macica się stawia, czy to pozostałości po laparoskopii i ogólne problemy z trawieniem...

Dzięki za wyjaśnienie, dziewczyny. Teraz już wiem na pewno, że moja ginka posiada jedynie aparat do pomiaru tętna płodu.
Dlatego umówiłam się jutro do szpitala na "pełne" ktg. Niech mi wybadają co i jak, bo codziennie mam takie bóle brzucha, że szok:baffled:

ja tez wole raz wiecej sprawdzic niz raz za malo, tym bardziej ze u mnie twardnienie brzucha to juz prawdziwe skurczewedlug ktg, i choc czasem juz glupio mi chodzic bo latam non stop jak boli to zawsze lepiej spac spokojnie w koncu chodzi o nasze dzieci, napisz jak wyjdzie ci ktg

O to nie wiedziałam że tak ktg wygląda w takim razie jeszcze nie miałam, tylko serduszka na każdej wizycie słucham. Nasza Marysia ważyła w czwartek 1547 gram, czyli w ciągu 6 tygodni przytyła kilogram (wydaje mi się że to dużo). :-D

Kamila kawał baby z tego dzieciątka :)

JA mam wizytę dopiero 22 marca i pewnie dopiero wtedy będę się umawiać na usg - a tak bym chciała zobaczyć tą moją łobuziarę ;-)

reklama
Kessy - jak byś donosiła ciążę to mogła by ważyć nawet i 3,5. Czemu urodzilas wcześniej? Był jakiś powód? Skurcze? Wody? Czy zupełnie co innego?

tak naprawdę to nie znam przyczymy, poprostu odeszły mi wody.. mogę tylko się domyślać że miało to związek z tym że tak strasznie spuchłam, dzień przed porodem byłam tak napuchnięta że miałam problem otworzyć oczy...

Do góry