reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Dziewczyny ja dzisiaj też po wizycie. Z samego rana do przychodni oddać krew wampirom;-) i siuśki:-). A potem USG. Z malutką wszystko super. Po raz kolejny potwierdzone na 100% że dziewczynka i do tego złośliwa bo za diabła nic lekarzowi pokazać nie chciała. Z rzeczy ważnych: mała waży juz ponad 1500g więc bardzo dobrze, przepływy naczyniowe ok, wody też w porządku są w normie natomiast lekarz stwierdził, że gdyby było ich ciut więcej to dzidzia więcej miejsca by miała do baraszkowania:-). Łożysko na tylnej ścianie dobrze umocowane. No i położenie główkowe stąd to moje ciągłe wrażenie ucisku w dole brzucha.
We środę kolejna wizyta tym razem u mojej gin i dowiem się też jak tam moja szyjka:-).

Noell, wiki nic się nie martwcie. Ja również urodziłam się z wagą 2450g o czasie a teraz wieeeelllllka baba ze mnie i bynajmniej o wzrost mi nie chodzi:-)
citrus super, że lekarz tym razem dokładnie Ci wszystko objaśnił. Bardzo dobre wiadomości.:-)
sembo dobrze, ze infekcja minęła a o te krwinki dopytaj lekarza:-) niech rozwieje Twoje wątpliwości.

reklama
Natalia, duża ta Twoja babeczka! :szok: A czy to prawda, że można zwiększyć ilość wód płodowych spożywając więcej napojów? :-) Nie wspominał lekarz nic na ten temat?

ja tez sie ciesze ze wszystkich dobrych wiesci i gratuluje wszystkim i kazdej z osobna :)

ja to chyba na symulantke niedlugo wyjde, u mojego gin 2 razy bylam ze mam skurcze i ctg nic nie wykazalo dopiero teraz w piatek udalo sie akurat moment mocnych skurczy ctg wylapac, dzis w nocy mialam skurcze pozniej tylko jeden maly, bylam w szpitalu i nic sie akurat nie dzuialo, ale wszystko zamkniete i szyjka dluga wiec narazie ok, wyszlam ze szpitala pojechalam po malego do przedszkola i jak mnie zlapalo myslalam ze nie dojde... ach juz sama nie wiem, w szpitalu mi powiedzieli ze gdyby skurcze byly mocniejsze lub czestsze to wtedy przyjechac...
i oby do 32 tygodnia a najlepiej jeszcze dluzej

reklama
citrus tak!!Tak!!To jest dobry plan na jutrzejszy dzień:-D

Nia a bo tak to z tymi skurczami jest,ze sa wtedy kiedy nie powinny.Moglby wystapic (jesli juz musza) na ktg i byloby cos wiadomo.Ważne ze szyjka ok.

natalia super!!gratuluje udanej wizyty! no a mała to faktycznie kawał babeczki juz!:-)

Ostatnia edycja:
Do góry