reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

ja też nie mam pojęcia ile dzidziuś waży, ani razu mi lekarz nie podał wagi...
ciągle tylko że w normie :/

starsza córka urodziła się z wagą 2900 w 35 tc, tak się zastawiam ile by ważyła gdybym donosiła ciąże

reklama
kessy to witaj w klubie mnie tez lekarz nie chce powiedziec ale teraz to go tak wymecze ze bedzie musial mi powiedziec zebym sie psychicznie nastawila na wielkie dziecie.moj sie urodzil w 40 tygodniu i wazyl 4150 wiec byl duzy a teraz az sie boje pomyslec,bo podobno kolejne dzieci sa wieksze:szok:

tzn takie dwa przykładane do brzucha? To by znaczyło, że jednak mam rację i moja ma tylko do serca

no to wychodzi na to,ze tylko serce sluchaja.

Pelne badanie KTG polega na umieszczeniu dwóch pelot na brzuchu,jedna mierzy tony serca plodu,druga ewentualna czynnosc skurczowa.

a ja nie mialam ani razu KTG,serce na usg :dry:

Citrus fajnie, ze u Ciebie wszystko ok:)a u Ciebie hemoroidy sa wew czy zew? ja miałam jednego zew po zaparciach których nabawiłam sie w szpitalu, smarowałam posterisanem, udało mi sie go pozbyc ale teraz czuje ze chyba zrobiły mi sie w srodku bo tyłek mnie boli:( mój gin mówi ze w ciazy niewiele z tym zrobie, a w trakcie porodu moga sie powiekszyc od parcia, a co na to Twój gin? kurcze u Ciebie chociaz te twardnienia sa rzadsze i bierzesz fenoterol a ja pomimo brania no spy i magnezu mam strasznie czeste te twardnienia, wczoraj miałam co 2, 3 minuty i to takie ze nie moge sie wtedy ruszyc bo czuje ze macica dosłownie mi ,,staje,, według mnie to nie jest ok ale jak pojechałam na IP z takimi twardnieniami to dostałam zrypki ze z takimi twardnieniami przyjezdzam :( ze to normalne , ja mam je od 25tyg.

dziewczyny ile razy dziennie bierzecie aspargin? ja dzisiaj sobie kupiłam bo brałam magne b6 ale efektów w postaci mniej twardniejacego brzuszka nie widze:(

Majówka ja asparagin biorę 3x1, ale jeśli mi brzuch twardnieje to zwiększam dawkę. Tego przedawkować się nie da.

majowka.2013 ja biorę 2x1, tylko że cardio (na problemy sercowe) i 3x1 "zwykły" magnez.
Ale mam ostatnio problemy z brzuchem. Już sama nie wiem, czy to macica się stawia, czy to pozostałości po laparoskopii i ogólne problemy z trawieniem...

Dzięki za wyjaśnienie, dziewczyny. Teraz już wiem na pewno, że moja ginka posiada jedynie aparat do pomiaru tętna płodu.
Dlatego umówiłam się jutro do szpitala na "pełne" ktg. Niech mi wybadają co i jak, bo codziennie mam takie bóle brzucha, że szok:baffled:

reklama
dziewczyny wy się tak nie bójcie tych skurczy, przecież one są zupełnie normalne. Wiem że to nieprzyjemne uczucie ale każda książka, borszura wszystko co czytałam na temat ciąży podaje że od 20 tygodnia mogą stać się odczuwalne a im dalej w ciążę tym mocniejsze i z czasem nawet nie przyjemne ale taka niestety uroda ciąży.
Skurcze Braxtona-Hicksa - Ciążowy.pl
nie ma co popadać w hipochondrię :]

Do góry