reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Ja wizytuję we wtorek i już nie mogę się doczekać. Brzuch mnie coraz częściej pobolewa, coraz częściej też sięgam po no-spę... Dziwny mam czasem ten brzuch, ale pocieszam się, że to pozostałości po usunięciu pęcherzyka żółciowego - brzuch mi się po tym strasznie zmienił - stwardniał. A teraz jeszcze macica urosła i pewnie się to wszystko kumuluje. Ale wolałabym, żeby już był ten wtorek:sorry2:

reklama
mavika - ja miałam kiedyś zap. nerwu międzyżebrowego, i to był właśnie taki kłujący ból po jednej stronie , bardziej, jak leżałam.. momentami to myślałam, że mam zawał... :szok: Dostałam jakieś silne leki p/zapalne wtedy, chyba ketonal i pomogło... no, ale musi Cię ktoś najpierw zdiagnozować.. najlepiej neurolog.

Mavika może to być rzeczy jakaś neuralgia - zapalenie nerwu międzyżebrowego, ale nie wiem czy rodzinny to określi, mojego męża wysyłano do neurologa, ale i tak stosuje się tu tylko leczenie przeciwzapalne - w naszym przypadku paracetamol i no i oszczędzanie się

Fiołkowa mam ostatnio podobnie z brzuchem, ale na ostatniej wizycie mój gin uspokoił mnie że to skurcze Braxtona-Hicksa, z tymże po przejściach dziewczyn tu na forum sama zaczęłam się zastanawiać, ale nie chcę panikować

Mavika zgłoś się do lekarza bo tak jak pisze Olga to może być zapalenie nerwu międzyżebrowego . ból straszny wiem ,więc jak najszybciej idź do lekarza

kora- ja pomimo przeróżnych opinii, zdecydowałam się rodzić na Kopernika:)
mavika- też bym Ci radziła udac się do lekarza i skontrolować;)

zazdroszczę Wam, że pooglądacie sobie maluszki... ja już do rozwiązania nie mam usg... ostatnie miałam w styczniu

za to mam gratisową wizytę 1 marca, bo wymacałam sobie guzek na bliźnie po szwie (przy wejśćiu do pochwy) i moja lekarka wysłała mnie na konsultacje... ale mam stracha...

hej, ja też po... u mnie dla odmiany ginka sie martwi chyba, ze ja nie przybieram na wadze i dała skierowanie na TSH.. właśnie przekorczylam wagę sprzed ciazy o 10 deko... ale co ma do tego TSH? dodam, ze nigdy nie miałam problemów z tarczycą,a TSH kontrolowałam w marcu rok temu (FT3 i FT4 też) i wszystko było w normie... ktoś wie?

To jest nas 2....tyle, że ja mam -10 kg na wadze:no:

&&&& za wszystkie problemowe ciążóweczki;-)

no to wizyta kontrolna 5 marca. W ten sam dzien jedziemy tez na usg 3D i przepływy.Wtedy juz bedziemy wiedziec na 100% co i jak z tymi podejrzeniami o hypotrofie.

Mavika nie zaszkodzi sprawdzic

ja juz po wizycie....niestety niezbyt dobre wiesci :(
16.02 mialam echo serca maluchow, bo moj gin na usg zauwazyl u chlopca plyn w worku osierdziowym
Okazalo sie ze plyn maja oboje, dziewczynka nawet wiecej niz chlopczyk. Na szczescie wszystko miesci sie w normach. Takze z serduszkami ok. Mam za to za duzo wod plodowych.
Dzis wyniki przedstawilam mojemu ginowi.... no i stwierdzil ze skieruje mnie do szpitala na przebadanie bo na dodatek moje wyniki moczu sa beznadziejne juz od miesiaca i nic nie pomaga
Dziewczyny dopiero do Was dolaczylam a juz musze znikac do szpitala :(
Pojade jutro rano i pewnie zostane na patologii. Mam tylko nadzieje ze nie na dlugo bo szpitali nie cierpie (w sumie tak jak kazdy)

reklama
Do góry