reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Postaram się jakoś na siłę wtrynić:-) Ciąży raczej nie da rady wykorzystać bo to poradnia cukrzycowa dla ciężarnych właśnie więc tam wszystkie takie ofiary jak ja;-). Naszczęście moja mama pracuje na sąsiedniej klinice to swoimi sposobami mnie jakoś spróbuje zapisać....trudno. wiem że to nieelegancko ale czasami trzeba być bezczelnym:zawstydzona/y:

reklama
i ja dziś po wizycie:-( i niestety założyli mi pessar:-( szyjka skróciła się do 2 cm niby twarda i zamknięta z obu stron,ale od środka się rozwiera,jakaś paranoja:-( ...ale co mnie zdziwiło,nic płacić nie musiałam,bo chyba Kartagina pisała że musiała sama zamówić,zakupić i dopiero jej założyli,a mi od razu od ręki:szok:

i ja dziś po wizycie:-( i niestety założyli mi pessar:-( szyjka skróciła się do 2 cm niby twarda i zamknięta z obu stron,ale od środka się rozwiera,jakaś paranoja:-( ...ale co mnie zdziwiło,nic płacić nie musiałam,bo chyba Kartagina pisała że musiała sama zamówić,zakupić i dopiero jej założyli,a mi od razu od ręki:szok:

nie przemeczaj sie, najwazniejsze ze w pore zauwazono ze trzeba dzialac, trzymam kciuki by wszystko trzymalo

hej kochane,

Ja właśnie powróciłam. Więc ogólnie źle nie jest, więc mi ulżyło. Jeśli chodzi o kształt główki to dokladnej analizy zrobic nie moga bo juz dziecko jest zbyt duże, w każdym razie nieprawidlowości w przepływach nie stwierdzono, mózg funkcjonuje prawidłowo, reszta okaże się po porodzie, może jeszcze się unormuje i będzie wszytsko w porządku.
Dostałam tez recepte na jakiś lek który ma rozluźnić naczynia w pępowinie, by pokarm lepiej był przyswajany przez moją kruszynkę bo stwierdzili, że jest zbyt mała niż wskazuje na to wiek ciąży. Za 2 tygodnie 1 marca mam się do nich udać sprawdzić co sie pozmieniało.
Także jestem szczęśliwa, że nie wyszło nic gorszego, byłam na lumpikach kupiłam malutkiej parę rzeczy, zaraz biore sie za czytanie Was bo oczywiście mnóstwo tego naprodukowałyscie :)
Dziekuje za kciuki :)

reklama
Do góry