reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Czasem maluchy w ostatniej chwili się obracają.
Mojej kumpeli od 20 tc lekarz powtarzał, że maluch ma poważną wadę serca, dziurę w żołądku (chyba) i cos tam jeszcze. Najeździła się po szpitalach, napłakała. A Kacperek okaz zdrowia od urodzenia.

reklama
no to ja dziewczyny już po wizycie dzisiejszej... zwykłej bo USG za 2,5tyg
niestety mojej gin nie było i była jakaś młoda w zastępstwie.....:crazy: wkurzyła mnie baba na wejściu bo 3 razy pyta się jakie ja leki na nadciśnienie biorę a ja jej 3 razy mówię że nie mam wcale nadciśnienia:wściekła/y: głucha czy co:wściekła/y:?
Niestety mam dobre i złe wieści :-(
z Malutką wszystko ok (tak mnie ta lekarka po brzuchu wygniotła, że do tej pory czuję), szyjka długa ładnie zamknięta:-)
za to z mamusią klops: tak jak myślałam glukoza lekko podwyższona i dostałam skierowanie do diabetologa:-(
niby ta ginka stwierdziła że niewiele ponad normę ale lepiej sprawdzić. No to się muszę umówić i pewnie mi jeszcze raz tą próbę będą robić:no:. Normalnie wykrakałam sobie, jak nie urok to sr.czka:wściekła/y:

natalia w.sumie to gratuluje udanwj wizyty.Dobrze ze z maluszkiem ok i szyjka elegancka.No a perypeti z cukrem wspolczuje.Oby w poradni wyszlo wszystko dobrze!!!

Natalia najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko w porządku!:-) Co do cukrzycy to współczuję ale skoro wynik wyszedł nie wiele ponad normę to może nie będzie aż tak źle:-) Trzymam kciuki za wizytę u diabetologa &&&

Eklerka trzymam kciuki aby dzidzia sie jeszcze obrocila. Masakra te ich zasady w uk. Ja wlasnie ze wzgledu na ciaze i porod zdecydowalam sie na przyjazd do Polski na ten okres.

Natalia dobrze ze z malutka wszystko dobrze i oby w tej poradni wyszlo wszystko ok.

Ja dzisiaj tez jestem po wizycie ale tylko usg mialam bo bylam na 4d.do swojego gina ide w nastepnym tyg. Dzidzia pieknie pokazala buzke, wszystko jest w porzadku, plec potwierdzona, bedzie dziewczynka:) polozenie główkowe, wazy 1126g. Takze z niunia wszystko ok!!!

Eklerka trochę dziwna sprawa z tym obracaniem :dry:
Poczytałam na różnych forach medycznych, książkach, informatorach typu " tydzien po tygodniu" i prawie wszędzie jest napisane, że dziecko powinno ostateczną pozę główką w dół przyjąć max do 32 tyg. więc ty masz jeszcze mnóstwo czasu:eek: ...
Ja dziś zaczynam 30 tydz i czuję że młody raz okłada mnie nogami po żołądku a raz po pęcherzu więc caly czas się obraca... może nie tak dużo jak wcześniej ale przynajmniej 2 razy dziennie jest w innej pozycji...

Mnie też mocno zdziwiło to, że chcą dziecko obracać tak wcześnie. Moje kopie mnie z każdej możliwej strony, znaczy, że się kręci jak bąk. Bóg jeden wie, kiedy odwróci się już tak "na stałe", a oni chcą Tobie dziecko przekręcać? Mózgi niech sobie przekręcą, jak im brakuje.

dzięki dziewczyny:-) wiadomo że dziecko najważniejsze:-) na szczęście u mnie ten cukier tak balansuje na granicy normy więc mam nadzieję że nie zaszkodziło to maleństwu. jak najszybciej do diabetologa muszę iść tylko u nas kolejki jak diabli:wściekła/y: a muszę do konkretnej przychodni się rejestrować

reklama
Do góry