reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Czasem maluchy w ostatniej chwili się obracają.
Mojej kumpeli od 20 tc lekarz powtarzał, że maluch ma poważną wadę serca, dziurę w żołądku (chyba) i cos tam jeszcze. Najeździła się po szpitalach, napłakała. A Kacperek okaz zdrowia od urodzenia.

reklama
no to ja dziewczyny już po wizycie dzisiejszej... zwykłej bo USG za 2,5tyg
niestety mojej gin nie było i była jakaś młoda w zastępstwie.....:crazy: wkurzyła mnie baba na wejściu bo 3 razy pyta się jakie ja leki na nadciśnienie biorę a ja jej 3 razy mówię że nie mam wcale nadciśnienia:wściekła/y: głucha czy co:wściekła/y:?
Niestety mam dobre i złe wieści :-(
z Malutką wszystko ok (tak mnie ta lekarka po brzuchu wygniotła, że do tej pory czuję), szyjka długa ładnie zamknięta:-)
za to z mamusią klops: tak jak myślałam glukoza lekko podwyższona i dostałam skierowanie do diabetologa:-(
niby ta ginka stwierdziła że niewiele ponad normę ale lepiej sprawdzić. No to się muszę umówić i pewnie mi jeszcze raz tą próbę będą robić:no:. Normalnie wykrakałam sobie, jak nie urok to sr.czka:wściekła/y:

natalia w.sumie to gratuluje udanwj wizyty.Dobrze ze z maluszkiem ok i szyjka elegancka.No a perypeti z cukrem wspolczuje.Oby w poradni wyszlo wszystko dobrze!!!

Natalia najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko w porządku!:-) Co do cukrzycy to współczuję ale skoro wynik wyszedł nie wiele ponad normę to może nie będzie aż tak źle:-) Trzymam kciuki za wizytę u diabetologa &&&

Eklerka trzymam kciuki aby dzidzia sie jeszcze obrocila. Masakra te ich zasady w uk. Ja wlasnie ze wzgledu na ciaze i porod zdecydowalam sie na przyjazd do Polski na ten okres.

Natalia dobrze ze z malutka wszystko dobrze i oby w tej poradni wyszlo wszystko ok.

Ja dzisiaj tez jestem po wizycie ale tylko usg mialam bo bylam na 4d.do swojego gina ide w nastepnym tyg. Dzidzia pieknie pokazala buzke, wszystko jest w porzadku, plec potwierdzona, bedzie dziewczynka:) polozenie główkowe, wazy 1126g. Takze z niunia wszystko ok!!!

Eklerka trochę dziwna sprawa z tym obracaniem :dry:
Poczytałam na różnych forach medycznych, książkach, informatorach typu " tydzien po tygodniu" i prawie wszędzie jest napisane, że dziecko powinno ostateczną pozę główką w dół przyjąć max do 32 tyg. więc ty masz jeszcze mnóstwo czasu:eek: ...
Ja dziś zaczynam 30 tydz i czuję że młody raz okłada mnie nogami po żołądku a raz po pęcherzu więc caly czas się obraca... może nie tak dużo jak wcześniej ale przynajmniej 2 razy dziennie jest w innej pozycji...

Mnie też mocno zdziwiło to, że chcą dziecko obracać tak wcześnie. Moje kopie mnie z każdej możliwej strony, znaczy, że się kręci jak bąk. Bóg jeden wie, kiedy odwróci się już tak "na stałe", a oni chcą Tobie dziecko przekręcać? Mózgi niech sobie przekręcą, jak im brakuje.

dzięki dziewczyny:-) wiadomo że dziecko najważniejsze:-) na szczęście u mnie ten cukier tak balansuje na granicy normy więc mam nadzieję że nie zaszkodziło to maleństwu. jak najszybciej do diabetologa muszę iść tylko u nas kolejki jak diabli:wściekła/y: a muszę do konkretnej przychodni się rejestrować

reklama
Do góry