reklama
Hejka
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
Kartagina trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli, jesteś pod dobrą opieką, więc z tego trzeba się cieszyć. Wiem co czujesz bo ja mam podobną sytuację.
Dziś też byłam na wizycie. Szyjka nadal krótka 2,7cm, ale jeszcze się trzyma bez rozwarcia i passera, za 2 tygodnie kolejna kontrola. Mam nakaz leżenia i brania no-spy, luteiny i magnezu coby nie było za silnych skurczy. A za 2 lub 3 tygodnie też idę do szpitala na podanie zastrzyków na rozwój płucek córci bo grozi mi przedwczesny poród i być może wtedy założą mi passera. Mam nadzieję, że wytrzymam chociaż te 6 tygodni coby dotrwać chociaż do 32 tygodnia, tak dziś powiedziała moja lekarka wtedy poród już będzie bezpieczny dla małej. Staram się pozytywnie myśleć bo inaczej to bym chyba zwariowała.
Kartagina damy radę, musimy wytrwać dla tych małych istotek w naszym brzuszku.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
Kartagina trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli, jesteś pod dobrą opieką, więc z tego trzeba się cieszyć. Wiem co czujesz bo ja mam podobną sytuację.
Dziś też byłam na wizycie. Szyjka nadal krótka 2,7cm, ale jeszcze się trzyma bez rozwarcia i passera, za 2 tygodnie kolejna kontrola. Mam nakaz leżenia i brania no-spy, luteiny i magnezu coby nie było za silnych skurczy. A za 2 lub 3 tygodnie też idę do szpitala na podanie zastrzyków na rozwój płucek córci bo grozi mi przedwczesny poród i być może wtedy założą mi passera. Mam nadzieję, że wytrzymam chociaż te 6 tygodni coby dotrwać chociaż do 32 tygodnia, tak dziś powiedziała moja lekarka wtedy poród już będzie bezpieczny dla małej. Staram się pozytywnie myśleć bo inaczej to bym chyba zwariowała.
Kartagina damy radę, musimy wytrwać dla tych małych istotek w naszym brzuszku.
kolorowa20
Fanka BB :)
Trzymam kciuki za Was dziewczyny! Dacie radę, w końcu kobiety są bardzo silne i dużo mogą!!
ALG
Fanka BB :)
Kartagina trzymam kciuki. Każdy dzień jest ważny więc oby jak najdłużej się udało. Dla pocieszenia powiem ci, że moja teściowa jak była w ciąży z moim mężem nosiła szef od 21 tygodnia i pomimo ciagle skracającej się szyjki urodziła go w terminie A przecież to już było bardzo dawno temu ;-)to teraz lekarze po tych 30 paru latach chyba tym bardziej wiedzą co robią ...
Marija gratulacje
Alfa1973 za Ciebie też trzymam kciuki. Najważniejsze że jesteście pod stałą kontrolą lekarza i wiadomo co się dzieje.
Ja na wizycie byłam w czwartek ale dopiero teraz coś moge napisać bo 4 ostatnie dni były masakrycznie zabiegane. No więc:
Poszłam dość wcześnie bo moja dr od poniedziałku zaczynała ferie i miało jej nie być. Zaniosłam wyniki morfologii i moczu i co no przecież dobrze nie może być
Leukocyty norma do 10 a ja 11,6
Erytrocyty norma od 3,7 a ja 3,5
Hemoglobina norma od 12 a ja 11
Hematokryt norma od 37 a ja 34
PDW norma do 17 a ja 19,3
MPV norma do 13 a ja 13,5
P-LCR norma do 43 a ja 51,2
Dostałam więc Tardyferon 2x1 (mimo że na ulotce napisane żeby 1x1). No i oczywiście część skutków ubocznych mieć musze więc pawiuję po tym żelazie jak kot kłakami :-( no z 1,5 godziny po wzięciu tabletki nic nie mogę zjeść :-(
W siuśkach standardowo bakterie więc 1x1 na noc brać furagin... no to przecież jakieś przekleństwo jest
Marija gratulacje
Alfa1973 za Ciebie też trzymam kciuki. Najważniejsze że jesteście pod stałą kontrolą lekarza i wiadomo co się dzieje.
Ja na wizycie byłam w czwartek ale dopiero teraz coś moge napisać bo 4 ostatnie dni były masakrycznie zabiegane. No więc:
Poszłam dość wcześnie bo moja dr od poniedziałku zaczynała ferie i miało jej nie być. Zaniosłam wyniki morfologii i moczu i co no przecież dobrze nie może być
Leukocyty norma do 10 a ja 11,6
Erytrocyty norma od 3,7 a ja 3,5
Hemoglobina norma od 12 a ja 11
Hematokryt norma od 37 a ja 34
PDW norma do 17 a ja 19,3
MPV norma do 13 a ja 13,5
P-LCR norma do 43 a ja 51,2
Dostałam więc Tardyferon 2x1 (mimo że na ulotce napisane żeby 1x1). No i oczywiście część skutków ubocznych mieć musze więc pawiuję po tym żelazie jak kot kłakami :-( no z 1,5 godziny po wzięciu tabletki nic nie mogę zjeść :-(
W siuśkach standardowo bakterie więc 1x1 na noc brać furagin... no to przecież jakieś przekleństwo jest
reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
no jestem... po wizycie.
szyjka z 2,9 skróciła się w 3 tygodnie do 1,5... MASAKRA!! więcej już się nie skróci bo dalej trzyma szew i pessar! trzymaj słodziutki trzymaj jeszcze z 8 tygodni!!!
u góry otwarta dość sporo... załamałam się tak bardzo że ciężko mi się ciszyć z córci (bo będzie córcia:-))
w piątek idę do szpitala na kilka dni- zrobią mi glukozę i inne, ktg, sprawdzą skurcze i takie tam. dostanę sterydy na rozwój płucek u malutkiej, w razie przedwczesnego porodu. lekarz mówi że może być dobrze, żeby się nie stresować- któraś wie jak to zrobić?? bo mi z nerwów aż łapy się trzęsą!. szew i pessar trzymają dobrze, byleby teraz nie dostać skurczy bo to byłby koniec. będę walczyć na maksa, muszę dać radę!!!
Kartagina z całych sił zaciskam kciuki ( ty zaciskaj nogi!!!!!)
Musi być dobrze.