reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

My już po wizycie i wszystko cacy :-D

Dane mamy następujące :
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki - 6.65
OFD - wymiar potyliczno-czołowy - 7.97
AC - obwód brzucha - 20.69
FL - długość kości udowej - 5.23
HR - 154 bmp
waga - ok. 937 g

Co ciekawe - ma długaśne nogi !!! bo ten wymiar to na 27w6d !!!

Szyjka mnie bolała ostatnio więc pani dr dokładnie obejrzała i o matko :szok: 44 mm !!

A no i termin wg. dzisiejszego USG to 25 kwietnia, ale podobno ważniejsze są te terminy z OM i pierwszego USG więc może się na maj załapiemy ;-)
Super że wszystko ok! Długaśne nogi to bobas wysoki będzie:-) Po rodzicach?

reklama
a dla mnie zbliża się bardzo sentymentalny czas. jak rodziłam synka ważył 870g!!!!!! jego główka mieściła się na śróddłoni a 4 paluszkami oplatał zaledwie częśc "paznokciową" palca wskazującego och to już niedługo będę na tym etapie... ale wytrwam! a co! by pokazać sobie i światu że mogę zadbać i doczekać radosnego momentu!
dzięki wam w dużej mierze bo odkąd jestem na forum nie miałam jeszcze żadnego STRASZNEGO kryzysu:tak::)

No trochę przerażona tym kilogramem jestem :szok:
Sama mam dopiero 5kg do przodu więc wg, pani dr nie przytyłam prawie wcale.. może jakieś 0,5 kg.
Jeszcze dr uprzedziła mnie, że teraz waga lawinowo będzie rosła i w ciągu tych następnych 3 miesiecy przybedzie tak ze 2,5 kg :szok: więc przyrost wagi geometryczny ...

A nogi to po dziadku chyba będą długie bo u mojego taty w rodzinie to ja najniższa... 174 cm ... moja babcia nawet wyższa odemnie była a tata w kwiecie wzrosty 205 cm... u męża też raczej niskich nie ma ... wszyscy w granicach 170 -180 cm ... no więc szansa na długie nogi jest :-D

A nogi to po dziadku chyba będą długie bo u mojego taty w rodzinie to ja najniższa... 174 cm ... moja babcia nawet wyższa odemnie była a tata w kwiecie wzrosty 205 cm... u męża też raczej niskich nie ma ... wszyscy w granicach 170 -180 cm ... no więc szansa na długie nogi jest :-D
o matko:szok::szok: 205cm:szok::szok::szok: to prawie 1,5 razy tyle co ja:-)

a dla mnie zbliża się bardzo sentymentalny czas. jak rodziłam synka ważył 870g!!!!!! jego główka mieściła się na śróddłoni a 4 paluszkami oplatał zaledwie częśc "paznokciową" palca wskazującego och to już niedługo będę na tym etapie... ale wytrwam! a co! by pokazać sobie i światu że mogę zadbać i doczekać radosnego momentu!
dzięki wam w dużej mierze bo odkąd jestem na forum nie miałam jeszcze żadnego STRASZNEGO kryzysu:tak::)
Kartagina dzielna kobieta jesteś!!! Wszystkie kryzysy odpędzaj precz a my tutaj forumki zrobimy wszystko żeby pomóc:-) i mocno za ciebie trzymam kciuki:tak::tak::tak: Wierzę, że wszystko będzie dobrze i zafiniszujesz razem z nami:-)

reklama
Do góry