reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

noirel super wieści, gratuluję!

Mi właśnie dziś perssarek założyli!;-)
zakładają bez znieczulenia i bez wziernika ale to chol..stwo jest wielkości prawie środkowej części dłoni! mój lekarz jest magikiem, zrobił to szybko i prawie bezboleśnie (lekki dyskomfort) ale przeżyłam
nie zmienia to faktu że dalej mam leżeć.ale zbliża mnie to do dnia terminu jeszcze bardziej
wyszłam z gabinetu a M na głos I CO ZMIEŚCIŁO SIĘ TO COŚ??? myślałam że mu trzasnę!!!:wściekła/y:

ja wykorzystałam już chyba wszystkie wspomagacze więc mam nadzieję że maja doczekam. i tobie tego życzę!!

reklama
no dziewczynki, same dobre wiesci, gratuluje kochane:-)

KARTAGINA, dzielna z Ciebie babeczka, nie zniechecasz sie i znosisz to wszystko z podniesiona glowa, sciskam Cie mocno, tak trzymaj:-)

dziewczyny co sią naśmiałam w duchu w tym gabinecie- myślałam że wziernikiem mnie rozszerzy i będzie celował pod lampą a on wszystko w ciemno i po omacku- od razu było widać że wie co robi.najgorzej to "wsadzić" bo głębiej to już jest podobno więcej miejsca. ale za chiny nie mam pojącia jak on ten "pierścionek" naciąga na szyjke...
M bał się dziś iść na karate- bał się żeby mi nic nie było więc w rezultacie wezwał mojego tatę żeby siedział i czuwał (przynajmniej dobry film obejrzeliśmy:-))

w sumie to dyskomfort minął i nawet nic nie czuć że coś tam w środku siedzi. no nic noirel, leżymy dalej:-)

kaja po tym co ty przeszłaś to moje leżenie to pikuś i wytrzymam. to ciebie można podziwiać!

o dziewczyny jak to dobrze takie dobre informacje poczytać...:-) od razu się człowiekowi robi dobrze na duszy i przestaje myśleć o swoich dyskomfortach.. a moja mała dzisiaj szczególnie rozrabia i mamę po żołądku boksuje:wściekła/y: ludzie zgaga mnie wykończy:wściekła/y:
Trzymam mocno kciukasy za wasze szyjki i leżeć dużo i wypoczywać:-)

My już po wizycie i wszystko cacy :-D

Dane mamy następujące :
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki - 6.65
OFD - wymiar potyliczno-czołowy - 7.97
AC - obwód brzucha - 20.69
FL - długość kości udowej - 5.23
HR - 154 bmp
waga - ok. 937 g

Co ciekawe - ma długaśne nogi !!! bo ten wymiar to na 27w6d !!!

Szyjka mnie bolała ostatnio więc pani dr dokładnie obejrzała i o matko :szok: 44 mm !!

A no i termin wg. dzisiejszego USG to 25 kwietnia, ale podobno ważniejsze są te terminy z OM i pierwszego USG więc może się na maj załapiemy ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry