reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
współczuję:no: Przeraża mnie, to co napisałaś: przebicie pęcherza płodowego - brrrrrrr:no:
U mnie pewnie też by poród dłużej trwał, gdyby nie to, że nieustannie wypływały ze mnie wody - w ogóle to właśnie przez pęknięcie pęcherza urodziłam Kubę 3 tygodnie wcześniej, bo żadnych innych powodów nie było. Szyjka długa, zamknięta i zero rozwarcia.

Ostatnia edycja:
ja miałam przebijany pecherz płodowy przy 10cm rozwarcia heheh bo sam nie chciał pęknąć... i to podobno najlepsze bo sie nie rodzi na "sucho" nic ie czujesz, nic sie nie dzieje tylko wody lecą :) i kałuza na łóżku...

Chciała bym... Ale mieszkam w uk, a tu uznaja porody tylko naturalne. Cc w ostateczności.
i tu sie nie zgodze bo tu predzej dostaniesz cesarke niz w polsce:tak: ja tez 4 kilo rodzilam ale masz opcje znieczulenie przeciez- wszelakiego, mi pechez przebijali przy partych jak juz glowka szla, ale ja na 8 cm prosze o epidurali nie mam takich mocnych partych..jak chcesz cesarke gadaj z polozna ze mialas Tramatic Delivery ale po cesarce bedziesz dluzej dochodzila do siebie, odradzam Ci bardzo...epidural dostaniesz bez problemu wiec nie ma sie co bac:-)

Ja biorę epidural na pewno :tak: nie jestem fanką cierpień i bólu którego można uniknąć :> Ajjj już jutro mój skan <3 nie mogę się doczekać. Trzymać kciuki :):):) idziemy na 11:20.

Dzisiaj byłam na obiedzie u swoich rodziców i wywiedziałam się, że ważyłam 3300. Mąż 4400 wiec raczej chudzinka się nie urodzi hehe

epidural to zbawienie... polecam jak najbardziej
mój plan to już w karetce prosić o przygotowanie do znieczulenia

moja córcia urodziła się w 35 tc i miała 2900, pewnie gdybym donosiła to miała by z 3500

Fajne historie z porodowek :-D ,,,widze tez juz zamawiacie znieczulenia :-) ,a ....Ja sie nigdzie nie wybieram nie chce znieczulen ,kroplowki itp :wściekła/y: .Co do dzieci i ich wzrostu moj syn ma 6 lat rocznikowo 7 ..urodzil sie z waga prawie 4 kg teraz wazy z 30kg i ubrania ma 128 cm ale on ciagle zjada gory jedzenia :-D,corka jest troche mniejsza ale kobiety juz od urodzenia lubia dbac o linie to uslyszalam w szpitalu ;-).

reklama
Do góry