reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Famale nie martw sie... popytaj mamy ile ty ważyłaś :) MojaAska w 20t3d ciąży wazyła 506gram... lekarz określał wiek ciąży na 23tc, niektóre wymiary na 24t a ja dokładnie wiem kiedy była owulacja.. i jzu jak powiedzial,z e szacunkowa waga przy porodzie to ok 4500-5000g to sie załamałam, bo moj chłop wazył 4800 :)

Ale moje kochane dziecie wazyło przy porodzie 2820 :) poszła po mamusi która wazyła 2900 :)

takż e waga dziecka to naprawde indywidualna sprawa i duzo zalezy tez od matki a nie tylko od ojca...

niech już będzie maj...córa do kościoła...pomódl się żeby dzidzia była zdrowa,o czasie i w całości...a córa dodaje " i żeby była dziewczynką":-)

fasolka z piątki miała 440 gram :) nie porównywałam z pierwszym dzieciem ale ten urodził się w 39 tc 58 cm i 3860 a ja 164cm, mąż 174, a teraz wcale nie jest wysoki, raczej przeciętny albo wręcz niski ;p

Ja nawet nie wiem ile miałam przy urodzeniu, ani Małż.
Ale mam nadzieję, że córka urodzi się mniejsza i tak nie wyrośnie, bo ja zawsze miałam kompleksy jako najwyższa dziewczyna w przedszkolu, podstawówce, liceum itp :baffled: No, ale teraz w sumie są inne czasy, może modelką zostanie;-)
Kuba natomiast ma zadatki na wielkoluda - stopa 28, wzrost 104 cm

fiołkowa... to kawał chłopaka masz w domq... moja córcia ma prawie 5 lat i ma 104,5cm :) a stope 27 :)i wazy az całe 16kg :) no ale ja malutka (158cm), chłop sredni(177cm)... wiec ne ma po kim byc wielka :)

Ja się boję teraz jak będzie z waga mojego dziecka... Bo pierwsze dziecko miało 4 kg. przy porodzie. Teraz każdy lekarz i na necie czytałam że 2 dziecko rodzi się przeważnie większe! Mój syn ma teraz 2 lata i 3 msc i waży 16 kg przy wzroście 98 cm. Mój poród to był koszmar 22 godziny w skurczach, 3 kroplowki, wody plodowe przebijał mi tuż przed przyjsciem na świat dziecka... Popękane naczynka na całym ciele a najbardziej na twarzy, wylane oczy z parcia (białka oczne miałam całe czerwone)... Boję się tego porodu.

reklama
Do góry