reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

w pierwszej ciąży mówili mi że przed porodem żeby dziecko miało prawidłowe ułożenie należy wykonywać ćwiczenia czyli leżeć w pozycji "na pieska" tylko głowa na materacu a pupa w górze...

reklama
ja dzis po polowkowym:-Dchlopak bedzie PODOBNO bo lekarz widzial cos przez pol sekundy po czym stwierdzil ze BOY a jak mowie ze chce zobaczyc siusiaka i chce fotke to mowi ze nie moze:angry:w piatek umowilam ze prywatnie do polskiego gina , bo ja taka jestem ze jak nei zobacze to nie uwierze:-D ale superrrrrrrr jakby byl synek

Mój Grześ tak pokazywał ptaka, że aż głupio było patrzeć... dostałam dużo fot (w tym w 4D) ale większość z nich to fotki samego przyrodzenia! Mam takie zdjecie od pupy strony z rozsuniętymi nóżkami i się zdziwiłam, że to już takie duże! Głaskał się po głowie, ciągnął się za pępowinę i połykał wody płodowe. Grubasek albo gigant nam się choduje bo w dniu badania ( 21w5d) ważył już 450g a w ksiązkach podaja średnią 350g.

Ej, a właśnie!
Teraz sobie zerknęłam raz jeszcze na wyniki USG i wiecie co? Mam końcówkę 22 tyg. ciąży, a dziecko ma większość wyników odpowiadających końcówce 23 tyg., a obwód brzuszka jak w 24 tyg :szok:

Co to jest ASD? Jest jak w 21 tyg. Z kolei ATD jak w 26 :nerd:

Famale, mój dzidziuś w tym samym dniu badania, co Ty (też 21t 5d) miał 494 g :szok: Grubałek :-)

Ostatnia edycja:
Wszystkim gratuluję udanych wizyt oby tak do maja :)
Citrus my jesteśmy na tym samym etapie ciąży i mój Miłosz ważył 363g ale ja byłam na tym usg w 20 tyg i 4d i pomiary różniły mi się tylko o 2 dni czyli BPD 20,2 AC 20,4 HC 20,4 i FL 20,4
ale Maja też była malutka tzn miała56 cm i ważyła 2,750

poza tym, wystarczy milimetrowe zachwianie pomiarów usg i już wychodzi coś zupełnie innego

Wszystkie te pomiary maja jakiś margines błędu bo w końcu wykonuje je człowiek a ten ma zawsze prawo do pomyłki. Tydzień przed badaniem połówkowym miałam normalna wizyte z USG i tam szacunkowa waga wyszła 440 g. Mimo wszystko lęk jest bo mój mąż urodził się wielki! Wqga 4400 i 63cm. Teściowa mówila mi że ten porod to jakiś koszmar był a o gojeniu krocza nie wspomnę. Liczę cicho na urodzenie dziecka o przeciętnej wadze.

reklama
Gratuluję zdrowych dzieciaczków:)
Maja urodziła się mając 58 cm i ważyła 3820:-) rośnie jak na drozdżach.... Obecnie nikt nie może uwierzyć, że ma 5 lat ...wszyscy zakładają, że minimum 6:-) Wysoka po tatusiu:-)

Do góry