reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
citrus , gratuluje.:-) choć byłam pewna ,że będziesz mieć córeczkę.
ja tez po wizycie, maluch super. synek potwierdzony. waży 350 g i mierzy 18 cm. wszystkie parametry ok.
termin mi się przesunał na 20 maja.

Pojęcia nie mam :szok: Wizytę niby 4 lutego, ale wątpię, by wówczas powtórzył lekarz USG :-( Najprawdopodobniej dopiero ok. 30 tygodnia.

Łoooo to za 2 miesiące.
Maluch was w niepewności przetrzyma. Charakterem ma!

u mnie na 100% dziewczynka
a tak wszytsko ok

Super gratuluję!

citrus , gratuluje.:-) choć byłam pewna ,że będziesz mieć córeczkę.
ja tez po wizycie, maluch super. synek potwierdzony. waży 350 g i mierzy 18 cm. wszystkie parametry ok.
termin mi się przesunał na 20 maja.

Pięknie.

Spore już są dzieciaczki.

gratuluje wizyt, córeczków, chłopczynek i przede wszystkim tego że wszystkie maleństwa zdrowe. Szkoda że niektóre dziewczyny które z nami zaczynały na forum niestety nie doczekały się pociech :(

Asia w domu miałam kartę ciąży,wszystkie wyniki badań,usg no i karty szpitalne,mimo że 8 lat minęło i kilka przeprowadzek było,jakoś się uchowało,to teraz mogę sobie porównać :)

Dziewczyny, gratulacje :tak: Super wieści i oby tak dalej :happy:

Moje dziewczę waży 500 g z małym kawałkiem (zapomniałam ile dokładnie).
Wszystko wygląda bardzo dobrze, z tym, że łożysko mam nisko, ale nie można go zaliczyć do przodujących, na szczęście. Ale mogę podplamiać. Luteinę mam odstawić.
No i od 28 stycznia idę na L4 :happy:

Aha, moją kartę ciąży zabrali mi przy porodzie i nie oddali :no:

Framama, ale jak ułożenie poprzeczne? Przecież dzidziuś sobie cały czas pływa jeszcze, bo ma dużo miejsca, a pozycję zmienia kilkadziesiąt razy dziennie... nie rozumiem :-p

reklama
citrus - na tym etapie, to chyba większość dzieci jest ułożona poprzecznie, moje też. I aż tak kilkadziesiąt razy, to znów nie, bo miejsca jednak coraz mniej. Za jakiś czas powinna się ustalić pozycja głową w dół, bo po 30-którymś tygodniu będzie już za późno i za mało miejsca.

Do góry