reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

to może nie miałam bo moja dzidzia mała i na następnej wizycie za 2 tygodnie wszystko pomierzy. Dziś w brzuchu czułam igiełki więc się rozciąga czyli to chyba znak że Naduśka rośnie i nadgoni czas.

reklama
wikki - no połówkowe powinno być dokładne, tak jak pisze Zapominajka; poza tym, co zwykle sie ocenia, dodatkowo tez wszystkie widoczne organy wewn., kości, czaszkę, półkule mózgowe, kręgosłup; twarz, nawet chyba już na tym etapie można np. rozszczep podniebienia stwierdzić; no a przede wszystkim serce i przepływy - mój gin twierdzi, że z tego względu warto wykonywać to usg jak najpóźniej (normalnie przedział to 18-22tc), bo im później tym lepiej widoczne poszczególne struktury. No i jeszcze pępowina (ilość naczyń), łożysko, ilość wód...
Z tego, co pamiętam z Antkiem, to było chyba najdokładniejsze USG z całej ciąży - bo potem dziecko już ocenia się tylko "fragmentarycznie" ze względu na spore rozmiary... :tak:

Dobrze prawi polać jej :tak:
U mnie rozszczep i te inne tez sprawdzano.
I nawet mi babka powiedziała, że czasem w 24 tc się to połówkowe robi. Ale pewna tej informacji nie jestem...

Ano. Mam w domku wino bezalkoholowe i szampana takiegoż. Zapraszam :tak:

Mam dzis jakieś dziwne uczucie w środku. Nabrałam jakiejś schizy, że to coś z szyjką :szok:
Przecież ja nie jestem normalna z tym wymyślaniem...

Zapominajka -dzięki ;-) I daj spokój z ta szyjką... a tak a'propos szyjki, to ostatnio się zastanawiałam, jak takowa wygląda na żywo i poszukałam jakichś realistycznych zdjęć w Googlu... ło matko, trochę to paskudne! :szok:

hej,jestem nowa,dziś się zapisałam.termin mam na 20 maja 2013,chętnie bym popisała z kimś z tym samym terminem porodu,tylko może najpierw na prywatnych wiadomościach żeby nie zaśmiecać forum,średnio umiem się tu poruszać...jeszcze

reklama
Do góry