reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
NO to spokojnie się zmieścisz w terminie. Trzymam kciuki za ładny przyrost!
wikki - no połówkowe powinno być dokładne, tak jak pisze Zapominajka; poza tym, co zwykle sie ocenia, dodatkowo tez wszystkie widoczne organy wewn., kości, czaszkę, półkule mózgowe, kręgosłup; twarz, nawet chyba już na tym etapie można np. rozszczep podniebienia stwierdzić; no a przede wszystkim serce i przepływy - mój gin twierdzi, że z tego względu warto wykonywać to usg jak najpóźniej (normalnie przedział to 18-22tc), bo im później tym lepiej widoczne poszczególne struktury. No i jeszcze pępowina (ilość naczyń), łożysko, ilość wód...
Z tego, co pamiętam z Antkiem, to było chyba najdokładniejsze USG z całej ciąży - bo potem dziecko już ocenia się tylko "fragmentarycznie" ze względu na spore rozmiary...
Z tego, co pamiętam z Antkiem, to było chyba najdokładniejsze USG z całej ciąży - bo potem dziecko już ocenia się tylko "fragmentarycznie" ze względu na spore rozmiary...
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Dobrze prawi polać jej
U mnie rozszczep i te inne tez sprawdzano.
I nawet mi babka powiedziała, że czasem w 24 tc się to połówkowe robi. Ale pewna tej informacji nie jestem...
U mnie rozszczep i te inne tez sprawdzano.
I nawet mi babka powiedziała, że czasem w 24 tc się to połówkowe robi. Ale pewna tej informacji nie jestem...
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Ano. Mam w domku wino bezalkoholowe i szampana takiegoż. Zapraszam
Mam dzis jakieś dziwne uczucie w środku. Nabrałam jakiejś schizy, że to coś z szyjką
Przecież ja nie jestem normalna z tym wymyślaniem...
Mam dzis jakieś dziwne uczucie w środku. Nabrałam jakiejś schizy, że to coś z szyjką
Przecież ja nie jestem normalna z tym wymyślaniem...
Zapominajka -dzięki ;-) I daj spokój z ta szyjką... a tak a'propos szyjki, to ostatnio się zastanawiałam, jak takowa wygląda na żywo i poszukałam jakichś realistycznych zdjęć w Googlu... ło matko, trochę to paskudne!
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
No nasz środek nie jest zbyt urodziwy
hej,jestem nowa,dziś się zapisałam.termin mam na 20 maja 2013,chętnie bym popisała z kimś z tym samym terminem porodu,tylko może najpierw na prywatnych wiadomościach żeby nie zaśmiecać forum,średnio umiem się tu poruszać...jeszcze
reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Witaj i chodź na główny