reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Alfa pewnie ci dodali za ryzyko wieku :confused2:
Gdzieś czytałam, że podobno pomiędzy 38, a 43 rokiem zycia jakiś współczynnik biorą podwójnie i to przekłamuje dane. I własnie dla kobiet w tym wieku czasem pappa nie zalecają.

Bez względu na to, co postanowicie trzymam kciuki za maluszka!!!

reklama
Alfa 1/31 szansy to jest jakieś 3% !! Tak o tym myśl. W UK kobiety zaczynają starać się o dziecko w wieku 37 lat średnio... i Jakoś 30% społeczeństwa wcale nie choruje na ZD. Będzie dobrze, dziesiątki kciuków zaciskają się.

Flądra a dlaczego cię tyle razy kuli?
Mnie zawsze raz i tylko fiolki podstawiają :tak:

Alfa już mi się przypomniało!!!
Ja z wynikami pappa dostałam taki wykres graficzny. I tam jest kiedy wzrasta ryzyko. Jak nie dostałaś takiego napisz, to wstawię swój i popatrzysz.

Cześć dziewczyny.
Ja też dziś po wizycie. Niestety nie mam dobrych wieści. Odebrałam wyniki z badań prenatalnych i niestety test PAPP-A wykrył jakieś nieprawidłowości w krwi. prawdopodobieństwo wystąpieniu zespołu Dawna wysokie. Jestem załamana. Kierują mnie na amniopunkcję, gdzie ryzyko poronienia 1-2 %. Nie wiem co robić naprawdę jestem załamana. Mam 7 dni na podjecie decyzji.:no:
hej alfa.. Pisalysmy o tym w poscie ciaza w UK taka dziewczyna kwiatuszka duzo pisala o tym nam tez u niej wykryto duze ryzyko, i podjdla sie tych badan na amniopinkcje i po 3 dniach miala wyniki ze wszystko OK ;) ja mialam tez badania PAPPA ale na szczescie wszystko dobrze.

reklama
alfa, trzymam kciuki! Tobie wyszło to łączone ryzyko 1:31? brali pod uwage tylko biochemię i wiek czy też markery z USG?
i wiem, ze dobrymi radami piekło wybrukowane, ale ja bym amniopunkcję zrobiła...nie dałabym rady z nerwów czekać do porodu... zresztą... i tak zadna z nas nie ma pewności że urodzi zdrowe dziecko...

trzymam kciuki za decyzję i za zdrowego pięknego maluszka:tak:

Do góry