reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
I ja sie melduje szczesliwa jak nie wiem;D

Po wizycie super - macica ustawila sie w przodozgieciu ( w końcu);))) Maluszek tez super - ma 7,21cm i jest o tydzien starszy niz z terminu OM;D Na początku spał sobie smacznie, ale obudzil sie jak doktorek mi jezdzil USG po brzuchu i zaczal robic fikolki i machcac raczkami i nozkami - cudowny widok:-) Jak sobie to przypomne to mam banana na twarzy jak nie wiem:-D

Fotke wstawie wam jutro;) I jutro tez dzwonie umowic sie na prenatalne bo zostal mi tydzien;)

Cześć dziewczyny.
Ja też dziś po wizycie. Niestety nie mam dobrych wieści. Odebrałam wyniki z badań prenatalnych i niestety test PAPP-A wykrył jakieś nieprawidłowości w krwi. prawdopodobieństwo wystąpieniu zespołu Dawna wysokie. Jestem załamana. Kierują mnie na amniopunkcję, gdzie ryzyko poronienia 1-2 %. Nie wiem co robić naprawdę jestem załamana. Mam 7 dni na podjecie decyzji.:no:

Hej Alfa. Strasznie mi przykro. Napisz moze jaka mialas przeziernosc? W Niemczech od sierpnia tego roku wprowadzono nowe badania krwi. Mozna je wykonac wlasnie w takim przypadku jak twoj, zle wyniki badan prenatalnych. To nie jest badanie szkodliwe dla dziecka - daje ok. 99% pewnosci czyli o wiele wiecej niz badania prenatalne i jest wykonywane z Twojej krwi. Nazywa sie PraenaTest. Nowa metoda badań prenatalnych - Kobieta - WP.PL Tu znalazlam jakis link na ten temat. Moze w Polsce to tez juz jest dostepne? Zawsze to lepiej niz ta ryzykowna amniopunkcja.

Feelfine dzięki za linka spróbuje popytać co do tego testu. Przezierność karkową mam 1,7mm więc jest w normie. Poza tymi wynikami z krwi właśnie wszystko mam w normie. Kość nosowa też obecna, wymiary płodu ok jak na 12 tydzień ciąży. Dziś zadzwoniłam i umówiłam się na kolejne badanie prenatalne u innego specjalisty z Instytutu Matki i Dziecka w Łodzi mam je w sobotę tylko nie wiem czy nie będzie już za późno bo tą przezierność można chyba robić do 13 t i 6 dni ciąży ale cóż nie wiem chyba będę zmuszona zgodzić się na tą amniopunkcję i zaryzykować nie wiem po prostu co zrobię.

reklama
Do góry