reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

Jestem po prenatalnym i jestem mega zadowolona.... AAa wrecz szczesliwa:)
NT ma 1,5mm, maluszek ma 64,3mm czyli urósł od wczoraj :)serduszko puka 160 uderzen na minutke, całość w normie czyli serducho, główka, kosci czaszki zaczyna byc widac, zadnych wad na tym etapie nie stwierdzono.
Długo rozmawiałam z lekarzem an temat pypcia miedzy nogami i po kącie nachylenia pypcia lekarz skłania sie ku dziewczynce,ale wiadomo na tym etapie to na dwoje babka wrózyła hahaha

Zobacz załącznik 514968
a tu moj dzisiejszy skarb :)

reklama
I My juz po wizycie.
wyniki moje prawidlowe. Szyjka utrzymana,macica wysoko.
Maluch to juz nie taki maluch. Pobił dzisiaj rekordy;D
USG trwało i trwało bo lekarz mierzył młodego wzdłuż i wszerz.A młody nie chciał sie dac tak łatwo,bo albo wiercił sie na całego albo odwracał tyłkiem;DTak więc pomierzony został ,waga obliczona na 148g więc kawał człowieka;D CRL 12,5 cm. wg obliczeń wychodzi 16,4tygodnia ciązy i termin przesuniety wedle rozmiarow malucha na 26.04.2013.
Jesli chodzi o kwestie -co ma miedzy nozkami-to dzisiaj ulokował sobie tam pepowine.

Noelle super. Mój termin też się przesuwa coraz bardziej na kwiecień. Ale to nic nie znaczy.
Najważniejsze, że młody człowiek fika i bryka :tak:

dokładnie. Moj lekarz mowi ,zeby nie sugerowac sie terminem usg tylko terminem z OM. Co znaczy ze jak tak dalej pojdzie to osiagnie młody spore rozmiary:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
mysia.jpg

moja myszka :)

Do góry