reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Jestem po prenatalnym i jestem mega zadowolona.... AAa wrecz szczesliwa:)
NT ma 1,5mm, maluszek ma 64,3mm czyli urósł od wczoraj :)serduszko puka 160 uderzen na minutke, całość w normie czyli serducho, główka, kosci czaszki zaczyna byc widac, zadnych wad na tym etapie nie stwierdzono.
Długo rozmawiałam z lekarzem an temat pypcia miedzy nogami i po kącie nachylenia pypcia lekarz skłania sie ku dziewczynce,ale wiadomo na tym etapie to na dwoje babka wrózyła hahaha

Zobacz załącznik 514968
a tu moj dzisiejszy skarb :)

reklama
I My juz po wizycie.
wyniki moje prawidlowe. Szyjka utrzymana,macica wysoko.
Maluch to juz nie taki maluch. Pobił dzisiaj rekordy;D
USG trwało i trwało bo lekarz mierzył młodego wzdłuż i wszerz.A młody nie chciał sie dac tak łatwo,bo albo wiercił sie na całego albo odwracał tyłkiem;DTak więc pomierzony został ,waga obliczona na 148g więc kawał człowieka;D CRL 12,5 cm. wg obliczeń wychodzi 16,4tygodnia ciązy i termin przesuniety wedle rozmiarow malucha na 26.04.2013.
Jesli chodzi o kwestie -co ma miedzy nozkami-to dzisiaj ulokował sobie tam pepowine.

Noelle super. Mój termin też się przesuwa coraz bardziej na kwiecień. Ale to nic nie znaczy.
Najważniejsze, że młody człowiek fika i bryka :tak:

dokładnie. Moj lekarz mowi ,zeby nie sugerowac sie terminem usg tylko terminem z OM. Co znaczy ze jak tak dalej pojdzie to osiagnie młody spore rozmiary:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
mysia.jpg

moja myszka :)

Do góry