reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

zapominajko a jaki dlugi maluszek? CRL? :D dobrze ze wszystko ok. Ale lekarz mogl cos wiecej powiedziec a nie straszyc tekstem:wrazie 'w'

reklama
Właśnie nie pytałam o wzrost. Zbyt się tym machaniem podnieciłam ;-)
Jutro poszukam w karcie ciąży, może coś tam nabazgrał. Ale fotek też nie zabrałam. Nie wiem gdzie ja głowę mam :sorry:

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! No niestety nie zawsze się trafia na dobrych lekarzy. Najważniejsze, że u wszystkich z maluszkami wszystko ok!!!!

Witam i dołączam się do pogaduszek, do tej pory tylko sobie podczytywałam :)
My mamy za sobą sporo już wizyt, też w szpitalu, gdyż Maleństwo funduje nam od samego początku różne przygody, choć to chyba raczej ja jemu, ale silny gość jest widać i się nie poddaje. Przebrnęliśmy przez plamienia i niski progesteron, wciąż Luteina i Duphaston na podtrzymaniu, ale już na całe szczęście schodzimy z dawki. No i jeszcze niewielki mięśniak, ale mam nadzieję, że w II trymestrze zdecydowanie się zmniejszy, ewentualnie mały do zaboksuje :) Mówię mały, bo mam przeczucie, że to chłopiec, ale zobaczymy, najważniejsze, by było zdrowe. USG genetyczne jeszcze przed nami, ale staramy się być dobrej myśli.

Rozumiem wszystkie dziewczyny, które straciły swoje dziecko. Nasze pierwsze pożegnało nas w 6t. przed ostatnim Bożym Narodzeniem i ciężko było się z tego podnieść, ból jest nie do opisania, ale otrzymaliśmy oboje z mężem dużo wsparcia, i dzięki naszym i naszego lekarza staraniom uwierzyliśmy, że jeszcze będziemy szczęśliwymi rodzicami. I udało się :)

Wiem, zawsze jest niepokój, nawet gdy kolejne usg wypadają dobrze, ale nie traćmy nadziei, choć muszę się przyznać, że każdego wieczoru oddycham z ulgą, że kolejny dzień do przodu :)

Cieszę się i gratuluję wszystkim po udanych wizytach. Kurczę, radość z tego, że się słyszy bicie małego serduszka i widzi rączki, główkę, pupę i nóżki, jest bezcenna :D

reklama
Do góry