reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Dzięki dziewczyny, za słowa wsparcia;-) no niestety nie trafił mi się dobry lekarz, mam nadzieje że kolejnym razem będzie lepszy. Ale na USG chyba pójdę już do prywatnego. Oby dzidziuś był zdrowy.

Witaj Magdalka, tym razem na pewno Ci się uda, trzeba być dobrej myśli. Już niedługo koniec pierwszego trymestru...:-)

No kochane, dużo dzisiaj wizytuje , powodzenia!!!:)

Ostatnia edycja:
reklama
melduje się po wczorajszej wizycie...w sumie nie należałaani do udanych ani do beznadziejnych, jedyny wniosek jaki wysnułam to taki, żezostanę przy tym moim lekarzu, bo jednak chodzi do niego 99% ciężarówek na 100%babek, które przychodzą do tego lekarza...

ogólnie nie dał skierowania ani na toxo ani na tsh,powiedział ,że na toxo i tak jest za późno, bo do 10 tyg tzreba te badaniazrobic, a tsh powiedział że mam sie nie przejmować bo to nieistotne że mojamama ma tarczyce...no cóż

później mnie zbadał manualnie i pzrez usg, wymierzyłdzidzię, główkę, uda, zobaczył paluszki itd.

nie mam ani zdjecia ani nawet nie wiem jak jest duże

powiedział tylko, że jak na ten (prehistoryczny:baffled:) sprzęt toon może powiedzieć, że jest wszystko w porządku, dziecko ma wszystko na miejscui wydaje sie większe niż wychodzi z OM.

ogólnie nie mam zamiaru tam chodzic, bo sprzet straszny i wsumie boli mnie do tej pory po tym całym badaniu, wiec dzisiaj ide załozyćkartę ciąży u swojego lekarza, a w pon na wizytę...zobaczymy

powiedział też, że bez sensu, ze idziemy teraz na usg 4d bo badanie genetyczne mozemy zrobić wszędzie tylko musi być dobry sprzęt i wykwalifikowany "obsługiwacz" no i mam dwa tyg na zrobienie tego badania

Ostatnia edycja:
Flądra najważniejsze, że wszystko jest ok. A tsh wcale nie bez sensu robić. Nie wiem, dlaczego tak ci powiedział...

Jednak jak tak czytam to cieszę się, że mój lekarz jest taki fajny.

reklama
anade gratulacje, oby sie przeczucia spelnily.

fladra - zmienila bym lekarza na twoim miejscu... No ale nic, najwazniejsze ze wszystko W pożądku. Szkoda ze Ci zdjecia nie podarowal bo na tym etapie widzisz w calosci dzieciatko potem to bedzie tylko czesciowo. Ja jestem juz w tym tyg i mialam robione 3 razy usg i bylam z 4 razy na wizycie. Za kazdym razem mialam zdjecie podarowane :)

Do góry