reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Kochane dziewczyny,

Byłam wczoraj na USG - ledwo się załapałam bo 13 tydzień i 4 dzień ale co zrobić tak jest z NFZ....:-(

Weszłam do gabinetu, czekając na swoją kolej 1,5 godziny! W końcu gdy już nadeszła ta chwila, trafił mi się taki niedoświadczony typ bo lekarzem go nie nazwę.. (Marian Malinowski z Inflanckiej) Na wstępie powiedział że możemy tu siedzieć godzinę albo 5 minut- wszystko zależy od ułożenia bobasa...Za trzecim razem dopiero potrafił zmierzyć długość!!! Pocił się chyba z 5 minut... i co się okazało dzidzia ma 8,6 cm co oznacza że jest tydzień starsza czyli 14 tygodni i 4 dzień i mówi do mnie- "NIUNIA, coś mi źle ostatnią miesiączkę podałaś."... kurna tak nie pamiętam (pomyślałam)... Głowa odpowiada - 15 tyg. I niestety przez to ,że tak późno mnie zapisali z NFZ bo nie było miejsc, koleś nie zmierzył mi NT przezierności karkowej... bo nie zmieściłam się w czasie! I nie wiem czy moje dziecko jest zdrowe... :angry: Och a ile on się namęczył jak sprawdzał te przepływy - nie mógł trafić. A gdy trafił minęło 10 min... MASAKRA!!

A gdy spytałam o płeć odburknął że on nie patrzy bo to 50 % i aż się zdziwił że mi w 13 tyg lekarka powiedziała że mam synka i że to nie profesjonalne!

Oprócz tego wszystko jest dobrze:) i mam termin według Usg na 2 maja..serduszko pięknie bije... główka śliczna, kończyny też:)

Gratuluje także udanych wizyt i doświadczonych lekarzy:)

Jakoś dawno tu nie zagladalam, ale bardzo sie cieszę,ze tyle fajnych wieści. Gratulacje dziewczyny!
Ewusia, co to za lekarz co pacjenke niunia nazywa? To ma być profesjonalne?Nie do pomyślenia,zeby takich ważnych badań nie dokończył.Moze powinnas jakaś skargę napisać?

gratuluje udanych wizyt

Ewusia- to ci sie lekarz trafil :) wszak oznaczenia plci w 13 tygodniu ciazy na powaznie tez nie biore ale podwazanie czyjegos profesjonalizmu to zdecydowanie za wiele,a z tym niunia to tez wypalil, chyba bym stracha miala podczas badania u takiego lekarza :)
z drugiej strony kazdy kiedys musi sie nauczyc :):):) lekarz tez :)

Zapominajka jak tam? pewnie bidulo tymi pociągami jeszcze się tłuczesz:(((

Noooo masakra.
Mam dość.

Ale sobie na maluszka popatrzyłam. Machał łapkami, cyckał paluszek. No przecudny widok.
Ogólnie wszystko jest ok, narządy wymiarowe, półkule mózgowe.

Ale nie wiem dlaczego muszę brać dupka 3xpo1
Powieział mi, że tak w razie w :baffled:
Nie wiem o co lata.

Ewusia a ty ale trafiłaś... No szkoda słów.
Najważniejsze, że maluszek ok, a zdrowy na pewno jest!

reklama
mój lekarz super idealny,
powiedział że wg niego to do kobiety należy decyzja jak chce rodzić, czy sn czy cc i lekarz winien uszanować tą decyzję
badanie trwało dobre 30 minut, sprawdzał wszystko, jak się mały źle ułożył kazał skakać żeby się odwrócił i mierzył dalej :-)
płci nie chciał określać, ale się nie nastawiałam bo ostatnio w 20 tc się dowiedziałam

Do góry