reklama
kruszki
Fanka BB :)
po wizycie
krew idealna
wszystkie dziwne i niedziwne choroby wynik negatywny
w razie dalszych bolow kregoslupa dostane skierowanie do fizykoterapeuty
nastepna wizyta 4go kwietnia, dzien przed moim wyjazdem do PL na urlop, tak sie umowilysmy, zeby zobaczyla czy ok wszystko
aaa i pani polozna to znowu wyliczyla ze to 16t i 2d
ale to juz niewielka roznica
krew idealna
wszystkie dziwne i niedziwne choroby wynik negatywny
w razie dalszych bolow kregoslupa dostane skierowanie do fizykoterapeuty
nastepna wizyta 4go kwietnia, dzien przed moim wyjazdem do PL na urlop, tak sie umowilysmy, zeby zobaczyla czy ok wszystko
aaa i pani polozna to znowu wyliczyla ze to 16t i 2d
ale to juz niewielka roznica
marcia331
kruszki no to super że wyniki wszystkie ok. A powiedz mi na podstawie czego położna wylicza Ci teraz wiek ciąży?? Skoro nie robi usg to chyba powinna się trzymać OM a to się przecież nie zmienia :-)
irisson trzeba myśleć pozytywnie, szanse na wystąpienie powtórnej wady bliskie zeru, nie ma co się denerwować na zapas. Chociaż wiem, że łatwo mówić...Sama nerwus i czarnowidz jestem pierwszej wody W każdym razie przesyłam pakiet dobrych myśli
ilovesummer, milionka zaciskam kciuki za wizyty, dajcie znać koniecznie po :-)
kruszki fantastycznie Gratuluję! Też jestem ciekawa jak położna bez USG określa wiek ciąży z taką dokładnością A myślałby kto, że bez współczesnej technologii ani rusz;-)
ilovesummer, milionka zaciskam kciuki za wizyty, dajcie znać koniecznie po :-)
kruszki fantastycznie Gratuluję! Też jestem ciekawa jak położna bez USG określa wiek ciąży z taką dokładnością A myślałby kto, że bez współczesnej technologii ani rusz;-)
kruszki
A powiedz mi na podstawie czego położna wylicza Ci teraz wiek ciąży?? Skoro nie robi usg to chyba powinna się trzymać OM a to się przecież nie zmienia :-)
Też jestem ciekawa jak położna bez USG określa wiek ciąży z taką dokładnością A myślałby kto, że bez współczesnej technologii ani rusz;-)
no wiec wziela date mojego porodu 15/08 i miala jakies magiczne kolko pokrecila, widocznie cos jak te kalkulatory co ginekolodzy uzywaja, i tam wyszlo jej ze to 16skonczony tydzien i 2dni
nie chce mi sie liczyc dokladnie teraz tygodniami, ale sprawdze jak mi sie bedzie nudzilo
LeRemi
Ja tez po wizycie,nudna taka,o niczym specjalnym. Wyniki krwi i moczu rewelka,nie wnikam co dokladnie, wazne ze git. Wszystko wogole perfect tego slowa dzis moja polozna naduzywala
Kruszki ja widze ze my mialysmy dzis wizyty o identycznej porze nawet mi tez polozna na magicznym kuleczku liczyla tydzien biarac date porodu.wyszlo jej 17 i chyba nawet z scanem sie zgadza, bo suwaczka nie zmienilam ale niewielka roznica.
Kruszki ja widze ze my mialysmy dzis wizyty o identycznej porze nawet mi tez polozna na magicznym kuleczku liczyla tydzien biarac date porodu.wyszlo jej 17 i chyba nawet z scanem sie zgadza, bo suwaczka nie zmienilam ale niewielka roznica.
marcia331
LeRemi w takim razie Tobie też gratuluje perfekcyjnej wizyty :-) wiem że takie wizyty gdzie popatrzą na wyniki, zbadają brzuch czy miękki i koniec to dla nas żadna frajda. Ale w sumie to przecież najważniejsze. No a na usg i większe emocje musimy czekać do połówkowego. Ale to na szczęście już coraz bliżej!! Rety jakoś nie zdaję sobie sprawy z tego że już niedługo połowa będzie za mną!!
A to ja już teraz wszystko rozumiem z tym kółkiem :-) Bo oni biorą sobie termin porodu wyznaczony na pierwszym usg czyli ten który jest najbardziej prawdopodobny no i sprawdzają który to tydzień. U nas w Polsce też lekarze maja takie kółka i moja gin też sobie na tym sprawdza według terminu porodu który mi wpisała w kartę ciąży. Przecież nie będzie liczyła w głowie tych tygodni, bo by się człowiek pogubił :-) A że pewnie na tym pierwszym usg wasze dzieciaczki wyglądały na parę dni "starsze" to stąd te rozbieżności.
A to ja już teraz wszystko rozumiem z tym kółkiem :-) Bo oni biorą sobie termin porodu wyznaczony na pierwszym usg czyli ten który jest najbardziej prawdopodobny no i sprawdzają który to tydzień. U nas w Polsce też lekarze maja takie kółka i moja gin też sobie na tym sprawdza według terminu porodu który mi wpisała w kartę ciąży. Przecież nie będzie liczyła w głowie tych tygodni, bo by się człowiek pogubił :-) A że pewnie na tym pierwszym usg wasze dzieciaczki wyglądały na parę dni "starsze" to stąd te rozbieżności.
ilovesummer
Witam dziewczyny. Ja już po wizycie i nareszcie wiem kim jest dzidziuś :-) Dzidziuś jest DZIEWCZYNKĄ :-) :-) :-) Ale się cieszę. Jedyne co mnie martwi to to, ze dość nisko się ułożyła. Co do pobolewania brzucha mam brać magnez i zrobić badanie moczu. Wszystkim gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za następne.
reklama