reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

anika cieszę się, że z maleństwem wszystko w porządku, to najważniejsze :-)! Mięśniakiem się nie stresuj. Grunt, że wykryty i pod obserwacją, a Ty w dobrych rękach:tak:Ginka będzie miała na Cibie oko, trzeba myśleć pozytywnie. Zadręczanie nic nie zmieni, a jedynie zaszkodzić może.
Wagą bym się nie przejmowała tak bardzo. Ja też schudłam między 10 a 14 tyg około 1,5 kg. Mój gin nie widział w tym nic niepokojącego. Głowa do góry:-)

ilovesummer gratuluję:-D Wspaniałe wieści. Cudnie, że tak już wszystko dobrze widać. Mam nadzieję, że też będzie mi dane popodziwiać dokładnie maleństwo w poniedziałek.

reklama
ja też po wczorajszej późnowieczornej wizycie, usg tym razem nie miałam ale słuchałam serducha, wszystko okej, szyjka prawidłowa, zamknięta, następna wizyta 13-go.. szmat czasu.. ;-)

anikaaa
Radziłabym Ci zrobić badania tarczycy, to już 2 trymestr więc powinnaś już nie lecieć z wagi. Ja schudłam w 1 trymestrze 4 kg, a już dwa odrobiłam. Zrób cały pakiet TSH, Ft3 i ft4, może to tętno, utrata wagi ma coś wspólnego z tarczycą. U mojego lekarza wszystkie kobiety w 2 trymestrze robią pakiet tarczycowy. Pewnie będzie ok ale jak się martwisz to lepiej sprawdzić.

Jestem już po kolejnej wizycie. Asiu mam pobraną krew do badań właśnie tych, o których pisałaś. W poniedziałek będę miała wyniki tych badań, a w czwartek zaliczam kardiologa i mam nadzieję, że na tym będzie pozytywny koniec.:tak:
Dziewczyny wszystkim Wam dziękuję za bardzo pokrzepiające słowa otuchy:-)
Pozdrawiam wszystkie i życzę powodzenia podczas Waszych badaniań:-)

Ja dziś po usg :) Wszystko gra - przepływy, przezierność, kość nosowa. Okaz zdrowia :) 7 cm bez nóg, a nogi dłuuuugie :D
Młody wierzgał strasznie i - niczym starszy Brat - obracał się twarzą do kamery, więc zmierzenie przezierności i złapanie profilu było baaardzo trudne :) Ale daliśmy radę ;)
Na płeć jeszcze za wcześnie, ale pani dr mówi, że na jej oko idzie w kierunku chłopaka ;)

Aha - no i krwiak zniknął!!! Jupi!!!:) Dopiero teraz moja pani dr przyznała się, że niezbyt w to wierzyła, bo był ogromny ;) A mi mówiła, że nie jest źle i że widziała większe ;) Kłamca jeden :p

cześć dziewczyny:-)

przepraszam , że od razu nie napisałam ale jakoś tak czasu brakło, niestety nie mam jak fotek umieścic , ale za to powiem wam, że wrażenia nie zapomniane takie małe cudeńko wierciło się w moim brzuchalu:-D:-D:-D mój G był pod jeszcze wiekszym wrażeniem bo był ze mną pierwszy raz na usg.... no i pora na to by powiedziec ponad 7cm szcześcia ....zdrowiutki/a kruszyna:) oby tak dalej

katjusza, ewa, Danuś gratuluję udanych wizyt :-D, wspaniale takie wieści o naszych maleńkich milusińskich czytać:tak:

Ja ma wizytę dzisiaj wieczorem...Boję się, od rana na szpilach :szok:

Danuś fajnie że w końcu napisałaś o swojej wizycie. No i oczywiście najważniejsze że wszystko jest w porządku!
Aia trzymam kciuki za wizytę &&&& na pewno będzie wszystko w porządku. No i zobaczysz swoje maleństwo :-) ciekawe jakie już duże. Pewnie już ponad 10cm, tak obstawiam :-)

reklama
Do góry