reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Karenm ja tez trzymam kciuki! Synus jest silny i na pewno da rade! Idz na kolejne konsultacje, jestes w odpowiednich rekach, zajma sie Toba i chlopczykiem i wszystko bedzie dobrze!!!! Glowa do gory, pozytywne myslenie jest bardzo wazne, tulam Cie mocno!

reklama
milionka - mąż ma rację, dobrze że Cię wspiera, a te piosenki są urocze, mój nie ma czegoś takiego niestety, dopóki nie zobaczy dziecka nie czuje jakiejś takiej więzi z moim brzuchem :baffled:
kochana mój mąż już nawet rzadko mówi do mnie w liczbie pojedyńczej - zazwyczaj jest "Kocham Was" :) ale fakt kołysanki mnie rozczulaja :) ale on właśnie należy do tych wrażliwych mężczyzn i za to go kocham :)

Karenm trzymam kciuki. Nie trzymaj się opinii jednego lekarza i jeszcze się nie stresuj. Poczekaj na potwierdzenie tej diagnozy. Jestem pewna, że wszystko dobrze się skończy :tak: głowa do góry

My w końcu możemy się cieszyć… jesteśmy po amniopunkcji zleconej z uwagi na wynik PAPP-A, mimo iż USG genetyczne wyszło świetnie. W piątek dostaliśmy wynik i wreszcie jest pełna radość i wiemy na 100% że to chłopak. Jutro zaczynamy 18 tc i pozdrawiamy wszystkich!

dzag82, Black_Opal, Summerbaby - świetne wieści, niech chłopcy rosną zdrowo :)

irisson
- bardzo budująca wizyta, będzie zdrowa dziewczynka - super!

karenm
- niestety nic nie wiem w temacie przegrody w macicy, ale tak jak piszesz, synek jest silny i sobie poradzi. Będzie dobrze, jeszcze jest czas, trzymam kciuki :):*

Nina25
- bidulko, nie fajne przejścia, a i perspektywy na koniec ciąży nie bardzo, ale to wszystko dla szkraba, które w Tobie musi zdrowo rosnąć, bo dla każdej z nas to najważniejsze!

RatinaZ
- ja też jeszcze nie znam płci, a przypuszczeń to już zupełnie nie mam :no:

Dziewczyny i ja po wizycie, potwierdziło się z genetycznego będzie Ula:-). Wszytko ok z nią, moja macica na gust dr za twarda, badał mnie na fotelu z 10 min, nawet moją ręką pokazywał mi dokładnie gdzie są jej rogi bo mam macicę w typie łukowatej. Dlatego może tak być, powiedział, że nic groźnego szyjka zamknięta, długa, posiewy jałowe, cytologia ok tylko te drętwienia nóg w nocy i twarda macica. Mam 8 magnezów dziennie pod różnymi postaciami i feneterol w minimalnej dawce. No i co mnie najbardziej zmartwiło, za znów schudłam o 1kg, a ja nawet liczę kcal dziennie ok. 2,500 3,000 jem. Lekarz mówi, żeby się nie martwić, że to może przez clexne dziecko więcej bierze ode mnie i mi mniej zostaje. Połówkowe 27 marca, dołączam wszystkie do swojej codziennej modlitwy, musi być dobrze

reklama
hej dziewczyny,

trzymajcie kciuki please. Dzis moje cotygodniowe usg i kontrola u lekarza sprawdzajaca dlugosc szyjki i ogolnie rozwoj dzidzi. Moze poznam juz plec? milego dnia!

Do góry