reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja też po wizycie - wszystko ok, dzidziuś rośnie, serduszko bije, szyjka, macica, łożysko ok.
U mnie tez maluch tak się ułożył - zwinął w kłębek - że nic na temat płci nie wiadomo.
następna wizyta 30.03 i wtedy będę miała połówkowe :-)

czemu połówkowe tak późno? ja miałam nadzieje ze już na dniach je będe mieć, skoro wybił 19tydzień

reklama
Ja mam połówkowe 27.03, dzień po kakakarolina, a dziewczyny czuje już skutki uboczne feneterolu, serce mi wali, i zaczął się charakterystyczny kaszel:-(

Witam dziewczyny...Gratuluje mamom tmy co wiedza co ich maluch maja miedzy nóżkami......:-)i przykro mi że niektórym dzieci nic nie pokazały...:-(a ja mam wizytę dopiero 26 marca...:-(i cały czas wyobrażam sobie ze moja doktorka powie ma na usg tak:tak: Znając moja doktorkę..spyta się ...CO PANI MA W DOMU/???? A JA ZE 3 SYNÓW...:-(a ona powie że TO BĘDZIE PANI MIAŁA JESZCZE JEDNEGO!!! a ja pewnie zawału dostane...:-(albo wersja druga....pewnie po prostu dziecko wywinie się i nic nie pokarze....:-(wolała bym wiedzieć na czym stoję...a to jeszcze całe 3 tygodnie do wizyty..i mam nadzieje ze skieruje mnie na usg....:szok:....pozazdrościć szczęśliwym mamom..co już wiedzą...:happy:pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Zuziu, ja widzę dla Ciebie taki scenariusz:
Doktorka: Co ma Pani w domu?
Zuzia: 3 synów
Doktorka: Przykro mi, ale drużyny do baseballa Pani tym razem nie powiększy, będzie mała chirliderka.

mala. di ja ma połówkowe 26.03 ;-) ale u ciebie to pewnie za dwa tygodnie a nie umówiłaś się jeszcze?

mogę się umawiać dopiero gdy dostane skierowanie, miesiac temu na to bylo za wczesnie, no a teraz wlasnie dzis bylam u lekarki, ale najblizszy termin na usg na 28marca :p moze to i lepiej... im wiekszy dzidziuś, tym więcej widać. ale sie zamartwie.

A co do wizyty dzisiejszej, to chyba jest ok, poza tym ze infekcja znowu, dostalam clotrimazol w globulkach, jakieś pałeczki kwasu mlekowego, no i na uspokojenie relanium.

czemu połówkowe tak późno? ja miałam nadzieje ze już na dniach je będe mieć, skoro wybił 19tydzień

Bo wczoraj był u mnie 18t5d i dzidziuś jeszze za mały żeby wszystko dokładnie pomierzyć. Gin mówił, że na kolejnej wizycie będzie już na tyle duży, że więcej i dokładniej będzie mógł wszystko sprawdzić :-)
Poza tym wczoraj był kłębkiem i nie chciał się nijak dokładniej nam pokazać :tak:

reklama
u mnie dziś według OM tydzien 19, wedlug pierwszego usg z tydzien mniej, i lekarka uznala ze moglabym jakbym chciala juz za tydzien zrobic usg, ale jakiś totalny wysyp ciężarnych jest i musze czekać 3tygodnie ;-) chodzenie do lekarza na nfz ma swoje minusy...

Do góry