reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja też po wizycie - wszystko ok, dzidziuś rośnie, serduszko bije, szyjka, macica, łożysko ok.
U mnie tez maluch tak się ułożył - zwinął w kłębek - że nic na temat płci nie wiadomo.
następna wizyta 30.03 i wtedy będę miała połówkowe :-)

czemu połówkowe tak późno? ja miałam nadzieje ze już na dniach je będe mieć, skoro wybił 19tydzień

reklama
Ja mam połówkowe 27.03, dzień po kakakarolina, a dziewczyny czuje już skutki uboczne feneterolu, serce mi wali, i zaczął się charakterystyczny kaszel:-(

Witam dziewczyny...Gratuluje mamom tmy co wiedza co ich maluch maja miedzy nóżkami......:-)i przykro mi że niektórym dzieci nic nie pokazały...:-(a ja mam wizytę dopiero 26 marca...:-(i cały czas wyobrażam sobie ze moja doktorka powie ma na usg tak:tak: Znając moja doktorkę..spyta się ...CO PANI MA W DOMU/???? A JA ZE 3 SYNÓW...:-(a ona powie że TO BĘDZIE PANI MIAŁA JESZCZE JEDNEGO!!! a ja pewnie zawału dostane...:-(albo wersja druga....pewnie po prostu dziecko wywinie się i nic nie pokarze....:-(wolała bym wiedzieć na czym stoję...a to jeszcze całe 3 tygodnie do wizyty..i mam nadzieje ze skieruje mnie na usg....:szok:....pozazdrościć szczęśliwym mamom..co już wiedzą...:happy:pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Zuziu, ja widzę dla Ciebie taki scenariusz:
Doktorka: Co ma Pani w domu?
Zuzia: 3 synów
Doktorka: Przykro mi, ale drużyny do baseballa Pani tym razem nie powiększy, będzie mała chirliderka.

mala. di ja ma połówkowe 26.03 ;-) ale u ciebie to pewnie za dwa tygodnie a nie umówiłaś się jeszcze?

mogę się umawiać dopiero gdy dostane skierowanie, miesiac temu na to bylo za wczesnie, no a teraz wlasnie dzis bylam u lekarki, ale najblizszy termin na usg na 28marca :p moze to i lepiej... im wiekszy dzidziuś, tym więcej widać. ale sie zamartwie.

A co do wizyty dzisiejszej, to chyba jest ok, poza tym ze infekcja znowu, dostalam clotrimazol w globulkach, jakieś pałeczki kwasu mlekowego, no i na uspokojenie relanium.

czemu połówkowe tak późno? ja miałam nadzieje ze już na dniach je będe mieć, skoro wybił 19tydzień

Bo wczoraj był u mnie 18t5d i dzidziuś jeszze za mały żeby wszystko dokładnie pomierzyć. Gin mówił, że na kolejnej wizycie będzie już na tyle duży, że więcej i dokładniej będzie mógł wszystko sprawdzić :-)
Poza tym wczoraj był kłębkiem i nie chciał się nijak dokładniej nam pokazać :tak:

reklama
u mnie dziś według OM tydzien 19, wedlug pierwszego usg z tydzien mniej, i lekarka uznala ze moglabym jakbym chciala juz za tydzien zrobic usg, ale jakiś totalny wysyp ciężarnych jest i musze czekać 3tygodnie ;-) chodzenie do lekarza na nfz ma swoje minusy...

Do góry