reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
dzięki dziewczyny za słowa otuchy,mam nadzieje ze to tylko sen malej.
Marcia ja mam robione ktg,nadprogramowo,bo akurat polozna w przychodni do ktorej chodze to kolezanka mojej mamy i w sumie na kazde zawolanie mi robi,a dzis kiepsko sie czulam i balam sie ze znow skurcze mnie dopadly pojechalam i takie rzeczy mi powiedziala:-(oby wszystko sie wyklarowalo!

Dzag mam też tą tabelkę zapisaną na kompie i mój malusienki synuś za każdym razem od początku ciąży rośnie wg tej pierwszej skali wg 10centyl. Ciekawe ile będzie ważył przy kolejnej wizycie a będzie to już skończony 35tc:-)

u mnie też trochę bardziej nerwowo, odebrałam wyniki tej oksytocynazy no i nie są najlepsze, t.j. hormon nie przyrasta niestety w prawidłowym tempie (za wolno) - w czwartek mam wizytę, to dowiem się coś więcej ale zmartwiło mnie to, szczególnie, że wyczytałam, że spadek tego hormonu świadczy zazwyczaj o niewydolności łożyska i może doprowadzić do przedwczesnego porodu lub nawet śmierci dziecka :baffled::no: w tym wszystkim dobre jest tylko to, że już o tym wiem i wiedzieć będzie za wczasu mój lekarz. Głowa mnie rozbolała..

katjusza, a jak przyrasta waga Wiktora? A określano Ci stopień dojrzałości łożyska? dziewczyny do 35 tc - PRZYNAJMNIEJ trzymamy się wszystkie! Moja znajoma urodziła w 34 tc, bo łożysko zaczęlo się odklejać i lekarze 8 h od diagnozy przeprowadzili cc. Dziecko jak urodzone w terminie, chociaż 2 tyg leżeli w szpitalu. Teraz trzeba nalegać na lekarzy żeby monitorowali łożysko, bo to jest całe centrum i punkt dowodzenia nowego życia. Katjusza, będzie dobrze, może przyśpiesz wizytę?

”karenm” pisze:
To mój synek ogromny jakiś bo w 27 tygodniu miał 1240 g.
E tam wcale nie wielki :no:. Tylko w granicach 75 centyla.

Wiolcia, czyli rośnie Ci okruszek :-).

katjusza, no to dobrze, że lekarz już będzie świadom sytuacji. Nie życzę Ci wizyty w szpitalu, ale nawet jeśli by do tego doszło, to już naprawdę niewiele zostało, bo jesteś jedną z tych bardziej zaawansowanych :-). Będzie dobrze. Trzymam kciuki :-).

Marcia ja mam robione ktg,nadprogramowo,bo akurat polozna w przychodni do ktorej chodze to kolezanka mojej mamy i w sumie na kazde zawolanie mi robi,a dzis kiepsko sie czulam i balam sie ze znow skurcze mnie dopadly pojechalam i takie rzeczy mi powiedziala:-(oby wszystko sie wyklarowalo!

a nie probowałaś jej dokładnie wypytać co i jak?? może by Cię trochę uspokoiła, przynajmniej ja bym ją zasypała masą pytan.

reklama
dzis sluchalam naookolo pelno ktg, nie jedna dzidzia przysypiala, robili dlugie monity po 2h nawet! takze spokojnie, nie denerwuj sie

u mnie też trochę bardziej nerwowo, odebrałam wyniki tej oksytocynazy no i nie są najlepsze, t.j. hormon nie przyrasta niestety w prawidłowym tempie (za wolno) - w czwartek mam wizytę, to dowiem się coś więcej ale zmartwiło mnie to, szczególnie, że wyczytałam, że spadek tego hormonu świadczy zazwyczaj o niewydolności łożyska i może doprowadzić do przedwczesnego porodu lub nawet śmierci dziecka :baffled::no: w tym wszystkim dobre jest tylko to, że już o tym wiem i wiedzieć będzie za wczasu mój lekarz. Głowa mnie rozbolała..
no to do spotkania z gin, wszystko bedzie okey, dopoki dzidzia rosnie to jest okey, poza tym kazdy dzien dla naszych maluszkow to lepiej, mysl pozytywnie!

Do góry