reklama
dzięki dziewczyny za słowa otuchy,mam nadzieje ze to tylko sen malej.
Marcia ja mam robione ktg,nadprogramowo,bo akurat polozna w przychodni do ktorej chodze to kolezanka mojej mamy i w sumie na kazde zawolanie mi robi,a dzis kiepsko sie czulam i balam sie ze znow skurcze mnie dopadly pojechalam i takie rzeczy mi powiedziala:-(oby wszystko sie wyklarowalo!
Marcia ja mam robione ktg,nadprogramowo,bo akurat polozna w przychodni do ktorej chodze to kolezanka mojej mamy i w sumie na kazde zawolanie mi robi,a dzis kiepsko sie czulam i balam sie ze znow skurcze mnie dopadly pojechalam i takie rzeczy mi powiedziala:-(oby wszystko sie wyklarowalo!
Wiolcia_87 G
Fanka BB :)
Dzag mam też tą tabelkę zapisaną na kompie i mój malusienki synuś za każdym razem od początku ciąży rośnie wg tej pierwszej skali wg 10centyl. Ciekawe ile będzie ważył przy kolejnej wizycie a będzie to już skończony 35tc:-)
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
u mnie też trochę bardziej nerwowo, odebrałam wyniki tej oksytocynazy no i nie są najlepsze, t.j. hormon nie przyrasta niestety w prawidłowym tempie (za wolno) - w czwartek mam wizytę, to dowiem się coś więcej ale zmartwiło mnie to, szczególnie, że wyczytałam, że spadek tego hormonu świadczy zazwyczaj o niewydolności łożyska i może doprowadzić do przedwczesnego porodu lub nawet śmierci dziecka w tym wszystkim dobre jest tylko to, że już o tym wiem i wiedzieć będzie za wczasu mój lekarz. Głowa mnie rozbolała..
katjusza, a jak przyrasta waga Wiktora? A określano Ci stopień dojrzałości łożyska? dziewczyny do 35 tc - PRZYNAJMNIEJ trzymamy się wszystkie! Moja znajoma urodziła w 34 tc, bo łożysko zaczęlo się odklejać i lekarze 8 h od diagnozy przeprowadzili cc. Dziecko jak urodzone w terminie, chociaż 2 tyg leżeli w szpitalu. Teraz trzeba nalegać na lekarzy żeby monitorowali łożysko, bo to jest całe centrum i punkt dowodzenia nowego życia. Katjusza, będzie dobrze, może przyśpiesz wizytę?
kakakarolina
Kochane trzymam za Was wszystkie kciuki. Tak jak pisze Asia jeszcze kilka dni, tydzień i już będzie wszystko dobrze. tylko mi się tam pilnować i odpoczywać.
E tam wcale nie wielki . Tylko w granicach 75 centyla.”karenm” pisze:To mój synek ogromny jakiś bo w 27 tygodniu miał 1240 g.
Wiolcia, czyli rośnie Ci okruszek :-).
katjusza, no to dobrze, że lekarz już będzie świadom sytuacji. Nie życzę Ci wizyty w szpitalu, ale nawet jeśli by do tego doszło, to już naprawdę niewiele zostało, bo jesteś jedną z tych bardziej zaawansowanych :-). Będzie dobrze. Trzymam kciuki :-).
M
milionka
Gość
dzięki dziewczyny za słowa otuchy,mam nadzieje ze to tylko sen malej.
a nie probowałaś jej dokładnie wypytać co i jak?? może by Cię trochę uspokoiła, przynajmniej ja bym ją zasypała masą pytan.
reklama
kruszki
dzis sluchalam naookolo pelno ktg, nie jedna dzidzia przysypiala, robili dlugie monity po 2h nawet! takze spokojnie, nie denerwuj siedzięki dziewczyny za słowa otuchy,mam nadzieje ze to tylko sen malej.
no to do spotkania z gin, wszystko bedzie okey, dopoki dzidzia rosnie to jest okey, poza tym kazdy dzien dla naszych maluszkow to lepiej, mysl pozytywnie!u mnie też trochę bardziej nerwowo, odebrałam wyniki tej oksytocynazy no i nie są najlepsze, t.j. hormon nie przyrasta niestety w prawidłowym tempie (za wolno) - w czwartek mam wizytę, to dowiem się coś więcej ale zmartwiło mnie to, szczególnie, że wyczytałam, że spadek tego hormonu świadczy zazwyczaj o niewydolności łożyska i może doprowadzić do przedwczesnego porodu lub nawet śmierci dziecka w tym wszystkim dobre jest tylko to, że już o tym wiem i wiedzieć będzie za wczasu mój lekarz. Głowa mnie rozbolała..