reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

ja po wizycie, generalnie wszystko ok, szyjka "ładna i długa" i "wszystko dobrze trzyma" zrobił króciutkie usg bo prosiłam sprawdzić jakie ułożenie, ja nic nie widziałam ale powiedział, ze mały nadal siedzi na tyłku ale ma jeszcze sporo czasu żeby sie przekręcić więc luuz
Waga "bardzo dobrze" jak to określił +8 kg od początku.
GBS-a nie kazał mi robić, bo w 1 ciąży miałam dodatni i powiedział, ze teraz też tak będzie - dziwne trochę a jak Wy macie?
następna wizyta 22 czerwca a potem jeszcze 13 lipca jak dotrwam;-)

reklama
Ja też po wizycie, mała waży 2,5 kg i szyjka się skraca.. ale Pani doktor określiła że jak na ten etap ciąży to dobrze. Powiedziałam o mocno bolącym brzuchu to kazała mi brać duphaston żebym to nad tym morzem nie urodziła :zawstydzona/y: Mała ułożona głowką w doł i to chyba dość nisko bo ' można ją wyczuć pod palcami .. ' Badanie mało przyjemne i Pani doktor mówiła ze mogę plamić po no i oczywiście tak jak mówiła tak było, wieczorem plamiłam.. a reszte moich odczuć opisze wam w wwątku głownym ;)

Hej ja dziś mam wizytę
ostatnio w 30 tyg młody ważył 1660g
Ciekawe ile teraz :)
wczoraj zrobiłam morfo i mocz wyniki ok (tylko żelazo spada 11,8 obecnie:sorry:)

Odezwę się po wizycie ;-)

reklama
ja po wizycie. Olaf waży już ok. 3200! docelowo ma ważyć ok. 4000, więc jestem załamana. jego tatuś ważył 4700, to w sumie się nie powinnam dziwić q; głową nadal w dół. wyniki moczu mam dobre, dziś pobrał te wymazy na gbs (totalnie nieprzyjemne) i dał skierowanie na morfologię.

aa i szyjka ma ok. 2 cm, więc mały się pewnie przed terminem trochę urodzi. mam się za 2 tyg. pokazać.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry