reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

Olga to rzeczywiscie spory facet Ci sie szykuje:) Moja jak do 3 kg dojdzie to bedzie dobrze. Pierwsza córka zreszta miała ważyć 3,5kg jak robili mi usg dzien przed cc, a okazała sie 3060.
GBS w tamtej ciazy pobierała mi położna w szpitalu na inflanckiej i totalnie bezbolesne to było.

reklama
no ja też mam nadzieję, że to takie szacunkowe wymiary i się urodzi sporo mniejszy (;
a ten wymaz gbs nie był bolesny, tylko niekomfortowy, bo u mnie z pochwy i z odbytu brali, no i wiadomo /:

ja po wizycie-a raczej po wizytach ...
usg dopler ...znów
Lekarz prawie godzinę się pocił na badaniu ,bo sie okazało ,że kość udowa za mało rośnie ,a główka za szybko ...leżę i widzę ,że sie denerwuje ,że sprawdza ,ugniata,Młody juz też wkurzony głową mu głowicę strąca....po 25 min ciszy sie odezwał ,że sie zdenerwował ,bo wymiary rozbieżne i sie wystraszył ,że wodogłowie ,ale sprawdził płyny i przepływy i jest ok ....czyli albo skok ,albo taka uroda ....
Młody waży 2153 g.
no i dalej główka do góry więc jego zalecenie jest ,że cc.....

potem poszłam do mojej ginki -szyjka super ,zamknięta i długa 47 mm ;)
skierowanie na cc juz wypisała -bo nie ona nie chce ryzykowac i mam sie umawiać na cc
na bakterie w moczu -monural ,żurawina i dużo pić ...no i zanim antybiotyk to posiew i za tydzień znów posiew....
próby wątrobowe do zrobienia ,gbs na nastepnej wizycie za 2 tyg ( razem zreszta z dopplerem )

kurde, ja nie rozumiem tych lekarzy, ja miałam bakterie ponad 1000 i dostałam tylko żurosal, a Ty przy 800 niecałych masz już antybiotyk... i weź człowieku bądź mądry /: tak samo szyjkę mam krótką i też nic z tym nie zrobił lekarz, nic nie kumam.

kurde, ja nie rozumiem tych lekarzy, ja miałam bakterie ponad 1000 i dostałam tylko żurosal, a Ty przy 800 niecałych masz już antybiotyk... i weź człowieku bądź mądry /: tak samo szyjkę mam krótką i też nic z tym nie zrobił lekarz, nic nie kumam.
Olga- ano dziwne....moja ginka wytłumaczyła mi ,że niestety mimo że ona jest przeciwniczka antyboli to w tej sytuacji nie da rady inaczej ,bo szkoda dziecka i moich nerek -a jak bakterie są juz tak wysoko to raczej nie ma szans na spadek samoistny w krótkim okresie ...bo im dalej w las tym gorzej ,a jak by się szyjka otworzyła to już w ogóle d...a

a jeśli chodzi o szyjke - ja w drugiej ciazy miałam w 33 tyg 2,3 cm ,a od 36 rozwarcie i nie przejmowali sie tym....
u CIebie juz prawie 36 tydz pełny więc to czas na skracanie

No to wróciłam juz do domu po wizycie:)
Jestem pozamykana jeszcze, ale mała strasznie nisko bo czuc główkę pod palcami:) dlatego mnie tak krocze boli.
W piatek pierwsze ktg, za tydzien następne i mam dzwonić po niego, wtedy mi zrobi usg zeby sprawdzić lozysko, jeśli bedzie cos nie tak czyli starzejące sie lozysko, zwapnienia, mała ilośc wód płodowych czy słabe przepływy to cc szybko, jeśli bedzie ok to najprawdopodobniej 2 lipca najpóźniej bo on na urlop idzie:) to by było na tyle:)

Olga- ano dziwne....moja ginka wytłumaczyła mi ,że niestety mimo że ona jest przeciwniczka antyboli to w tej sytuacji nie da rady inaczej ,bo szkoda dziecka i moich nerek -a jak bakterie są juz tak wysoko to raczej nie ma szans na spadek samoistny w krótkim okresie ...bo im dalej w las tym gorzej ,a jak by się szyjka otworzyła to już w ogóle d...a

a jeśli chodzi o szyjke - ja w drugiej ciazy miałam w 33 tyg 2,3 cm ,a od 36 rozwarcie i nie przejmowali sie tym....
u CIebie juz prawie 36 tydz pełny więc to czas na skracanie

e, no ja miałam tak wysoko bakterie i spadły do poziomu ok. 50-70 (!) tylko po żurosalu, który brałam miesiąc i soku żurawinowym, więc nie wiem co ona gada. chyba że na tym etapie ciąży już mogą nie spaść. w każdym razie mi lekarz mówił, że w ciąży tak się zdarza, a należy się martwić dopiero przy naprawdę dużych wartościach.

reklama
no właśnie chodzi o ten czas....bo jak sie szyjka otworzy to jest problem dla dziecka -bo gdyby takie wartości były miesiąc temu to spoko może byc bez antybiotyku- bo ja bakterie w moczu miałam ze dwa razy już w tej ciazy i dopiero teraz antybol

Do góry