reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

no właśnie chodzi o ten czas....bo jak sie szyjka otworzy to jest problem dla dziecka -bo gdyby takie wartości były miesiąc temu to spoko może byc bez antybiotyku- bo ja bakterie w moczu miałam ze dwa razy już w tej ciazy i dopiero teraz antybol

no w sumie jak się otworzy, to te wszystkie bakterie lezą do dziecka, więc może dlatego ten antybiotyk. obyś jak najkrócej brała.

reklama
Co do szyjki to wydaje mi się, że póki nie ma jakiejś akcji porodowej (skurczy), to takie skracanie w okolicach 36. tc. jest ok, i nie ma co interweniować. Te zmiany, które mają nam umożliwić poród nie dzieją się przecież z dnia na dzień tylko ten proces musi się kiedyś zacząć :) Np. ze mną na sali była teraz dziewczyna w skończonym 35 tc i z lekkim rozwarciem mają ją wypisać jutro.

Szyjka powinna się już zmieniać po 35t. Mięknac, skracać się itd. Chociaż moja koleżanka do końca miała szyjkę 4 cm twarda i trzymająca i niestety wywoływali jej 3 razy poród w 42tc. Skończyło się się na gorączce i szybkiej cesarce.

Hej dziewczyny, ja już po wizycie szyjka od ostatnich 2 tyg. nie zmieniła się (16mm), ale nadal mam dużo odpoczywać i brać 3x nospe, 2x luteine i 2x kwas dha. Miło się zaskoczyłam bo miałam mieć tylko mierzoną szyjkę, a lekarz zrobił też usg. Wojtek waży już 2200g przez 2 tyg przytył 600g, w dodatku następne miłe zaskoczenie gin nie wziął od nas ani grosza.
Załatwiłam sobie też położną środowiskową, bardzo miła babka, jak mnie zobaczyła pytała sie czy to 36-37 tc a my w piątek zaczynamy 33:-) na szczęście(?) przytyłam tylko brzuchu.

Buu odebrałam wyniki GBS i niestety w pochwie dodatni! W odbycie ujemny. Strasznie jestem zła. Nie wiem skąd się to wzięło? ! Dodatkowo boje się o mała żeby się nie zaraziła. :(

Młody 2859 :) siedzi na pupie jak siedział i raczej już się nie przekręci. Szyjka zamknięta wszystko wporządku :)

Termin cc 25 czerwca :D super :)))))))) za 2 tyg będę miała mojego facia :D

Super :) do 25 juz zleci. Zazdroszczę, sama bym chciała wrócić już do domu z małą, a tu nawet nie wiadomo kiedy zechce księżniczka wyjść :p

reklama
Do góry