reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

Mi powiedział ze od 36 tyg w szpitalu. W tamtej ciazy tez tak miałam. Ktg co tydzien do terminu, po terminie co drugi dzien:)

reklama
Ja już jestem po wizycie, z Wojtkiem wszystko ok, waży 1607g. Ze mną trochę gorzej szyjka mocno sie skrocila od ostatniej wizyty, na szczęście jest twardą i zamknieta. Mam brać 2 razu dziennie dopochwowo luteine i 3 razy dziennie no spe. Następna wizyta na kontrolę szyjki 10 czerwca, a kontrolna małego 24 czerwca. Mam sie oszczędzać i dużo odpoczywac.

Ja miałam KTG dopiero na sali porodowej - urodziłam w 39t 6 dc. Teraz też nic nie mówią. Byłam dzisiaj na wizycie. Nastrój średni. W piątek na USG wyszło, że w jednym pomiarze mam za dużo wód płodowych, a ogólna ilość jest w górnej granicy. Za 2 tyg. kontrola ilości tych wód.
Do tego wyszła mi glukoza w moczu, co dziwne, bo test obciążenia glukozą był idealny. Jutro powtarzam mocz i mam nadzieję, że wyjdzie dobrze, bo inaczej poradnia diabetologiczna itd.

No dziewczyny to chyba już wyprzedziłam nie źle lipiec. Z USG mam termin na 27 czerwca gdzie z om 7.07 ;) 10 czerwca mamy ustalić cc ale lekarz doszedł do wniosku po pomiarach że do 27 raczej nie dotrwam no nie dziwne skoro od ostatniej wizyty 6 maja gdzie młody ważył jakieś 1680 teraz waży 2683g ;) Główka na 35,4tc brzuch 34,4tc nogi 33,4 tc wszystko w normie :)

Trzeba się ogarnąć pędem ze wszystkim nie ma żartów już :/ :D

Acha małe szanse by się przekręcił. W takim układzie niech już siedzi na tyłku ;)

reklama
Absolutnie nie ;) chodź z drugiej strony jest mi juz kuźwa tak ciężko że szok ;) bardzo głupią decyzją było zachodzić w ciąże z otyłością . :/

Do góry