reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

Moja słodka Niunia dzisiaj :)
Ma piękne usteczka :*

Załączniki

• 11015273_920284541355006_339541494_n.jpg
    11015273_920284541355006_339541494_n.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Ja odebrałam z kolei wyniki moczu / morfo i TSH. TSH ślicznie 1.02 :) Morfologia - nie idealna, ale bez dramatu, zawsze i tak jakieś odchylenia tam miałam, za to w moczu mam liczne bakterie... Trochę się tym zmartwiłam, ale nie mam żadnych objawów infekcji! Wizyta dopiero w poniedziałek - myślicie, że powinnam coś łyknąć na ten pęcherz? Zastanawiałam się też nad powtórzeniem badania, ale może nie ma sensu... Przygotowałam się raczej dobrze, umyłam się, środkowy strumień itp. No może mi trochę zeszło z oddaniem materiału do badania - ok 3h, ale na bakterie to chyba nie ma to wpływu?

Thriade pij duuużo wody, ja w poprzedniej ciąży "wymyłam" cz wyleczyłam bakterie w moczu właśnie samą wodą, z polecenia gina. Piłam po 2-3 l dziennie co chwila po szklance i naprawdę można tak się wyleczyć z bakterii :-) możesz zrobić powtórne badania w piątek np lub w poniedziałek
powodzenia

Ja odebrałam z kolei wyniki moczu / morfo i TSH. TSH ślicznie 1.02 :) Morfologia - nie idealna, ale bez dramatu, zawsze i tak jakieś odchylenia tam miałam, za to w moczu mam liczne bakterie... Trochę się tym zmartwiłam, ale nie mam żadnych objawów infekcji! Wizyta dopiero w poniedziałek - myślicie, że powinnam coś łyknąć na ten pęcherz? Zastanawiałam się też nad powtórzeniem badania, ale może nie ma sensu... Przygotowałam się raczej dobrze, umyłam się, środkowy strumień itp. No może mi trochę zeszło z oddaniem materiału do badania - ok 3h, ale na bakterie to chyba nie ma to wpływu?

Triade polecam Ci 100% sok z żurawiny. Ostatnio kupilam w aptece i pije 2x25ml

Wysłałam małżonka do apteki, przyniósł mi jakiś żurawinowy preparat (gin mówiła, że żurawinowe można), piję wodę i zagryzam resztkami suszonej żurawiny, którą mam w domu (jutro muszę kupić więcej). Kurde, no nie sądziłam, że to może tak bezobjawowo przebiegać!!

Wysłałam małżonka do apteki, przyniósł mi jakiś żurawinowy preparat (gin mówiła, że żurawinowe można), piję wodę i zagryzam resztkami suszonej żurawiny, którą mam w domu (jutro muszę kupić więcej). Kurde, no nie sądziłam, że to może tak bezobjawowo przebiegać!!

same bakterie nie onaczaja infekcji.. ale zurawina Ci nie zaszkodzi:)

Ja też miałam bezobjawowo. Zazywalam urosept przez tydzień 2x2 tabl i ponownie jak zrobilam badanie wszystko w normie.

reklama
Wiem, że same bakterie mogą być, ale mam też napisane 2-4 leukocyty w polu widzenia, więc chyba to jakieś początki... gdzieś czytałam, że od 5 się uznaje że infekcja. No nic, podjadam żurawinę i tabletki żurawinowe, wypiłam już również 1.5l wody z cytryną. Jakiś objawów na szczęście dalej w sumie nie mam, może lekki dyskomfort przy pełnym pęcherzu, ale w sumie nie wiem czy normalnie bym na to zwróciła uwagę. Ale chyba jestem coś osłabiona, wczoraj uciełam sobie w ciągu dnia 3h drzemki, dziś 2h...

Do góry