reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

reklama
u mnie robią ktg u lekarza tam gdzie chodzę prywatnie bo on ma do pomocy położną i w poczekalni jest wygodna kanapa i tam ona podłącza zresztą bardzo fajna kobieta;-) a potem wchodzi się do lekarza żeby opisał zapis i to kosztuje 30zł...........a wiem ze w szpitalu też robią za 30zł ale już wtedy trzeba z zapisem do swojego lekarza jeszcze się udać.........

a słyszałam że jak ciąża przebiega wzorcowo to właśnie dopiero przy porodzie lub po terminie ktg

u mnie robią ktg u lekarza tam gdzie chodzę prywatnie bo on ma do pomocy położną i w poczekalni jest wygodna kanapa i tam ona podłącza zresztą bardzo fajna kobieta;-) a potem wchodzi się do lekarza żeby opisał zapis i to kosztuje 30zł...........a wiem ze w szpitalu też robią za 30zł ale już wtedy trzeba z zapisem do swojego lekarza jeszcze się udać.........

a słyszałam że jak ciąża przebiega wzorcowo to właśnie dopiero przy porodzie lub po terminie ktg

Ja chodzę prywatnie. Ale ktg robie na nfz w poradni szpitalnej za darmo. Przysługuje nam za free

Ja i w tamtej i w tej ciazy chodze do lekarza prywatnie a na ktg jezdze do szpitala. W przychodni powiedzieli mi ze normalnie chodzi sie po 38 tyg, natomiast mój gin z racji tego odklejonego łożyska w pierwszej ciazy kazał mi chodzic po 36 tyg.

po 38 tyg w medicover nie trzeba skierowania na ktg-trzeba sie tylko umówic wczesniej .Przynajmniej tak mi ginekolog w czwartek mówił

Ciekawe jak to jest, bo jak się pytałam położnej wcześniej to mi mówiła ze trzeba i nic nie wspominała o tym, że to zależne od tygodnia ciąży... no nic, ja skuerowanie mam i tak, bo nie skonczylam 37 tc jeszcze.

reklama
Dzidzia waży 2653 g (jaka dokładność :cool2:), wszystko okej, szyjka długa, ja 37 tydzień i nie zanosi się na rodzenie. ECH. Za 2 tyg kolejna wizyta.... Już wiem co to znaczy być "w oczekiwaniu"...... Termin teoretycznie na 18 lipca. Ktoś też jeszcze tutaj jest z podobnym terminem i bez żadnych objawów przepowiadających?

Do góry