reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

wstępnie na cesarkę umówiłyśmy się na 8-9.07 jeśli będzie wszystko ok z dzidzią.

Dlaczego masz planowaną cesarkę
Pytam bo ja jestem już po cesarce i muszę się zapytać gina na tej lub następnej jakie jest jego zdanie

umówiłam się na wizytę 6 marca ( w swoje urodziny);-)

reklama
Dlaczego masz planowaną cesarkę
Pytam bo ja jestem już po cesarce i muszę się zapytać gina na tej lub następnej jakie jest jego zdanie

umówiłam się na wizytę 6 marca ( w swoje urodziny);-)[/QUOT

W pierwszej ciąży miałam cesarkę planowaną bo syn był ułożony pośladkowo, a teraz chcę cesarkę bo nie chcę poczuć bóli porodowych, a jak już blizna jest po pierwszym dziecku to wolę nie wiedzieć jak boli poród.

Po wizycie u lekarza- szyjka zamknięta, twarda, ale 2,5 cm:-( Dostałam luteinę dopochwową 2x2 i mam wizytę za tydzień, żeby sprawdzić czy się skraca. Tak czy siak dostanę skierowanie do szpitala na założenie pesara, bo jestem na granicy totalnej:-:)-:)-( Zero dźwigania, podnoszenia czegokolwiek(i kogokolwiek;-)). Podejrzeliśmy też malutką- smacznie spała. Ale za to pięknie była odwrócona do nas pupą i między nogami nadal nic nie widać;-) Serducho pięknie bije.

Po wizycie u lekarza- szyjka zamknięta, twarda, ale 2,5 cm:-( Dostałam luteinę dopochwową 2x2 i mam wizytę za tydzień, żeby sprawdzić czy się skraca. Tak czy siak dostanę skierowanie do szpitala na założenie pesara, bo jestem na granicy totalnej:-:)-:)-( Zero dźwigania, podnoszenia czegokolwiek(i kogokolwiek;-)). Podejrzeliśmy też malutką- smacznie spała. Ale za to pięknie była odwrócona do nas pupą i między nogami nadal nic nie widać;-) Serducho pięknie bije.

Ajjj to trzymaj sie Ewelak :(

Ewelak nie smuc się wszystko będzie dobrze. Ciesz się ze jest wszystko pod kontrolą i twojemu dziecku nic nie grozi :)
Odpoczywaj dużo :)

Mamapatryka tez jestem z marca z 1-ego :D rybki góra ;)

Ola1212 mam to samo tez młoda była źle ułożona :\ i tez bardziej się skupiam na CC niż próbie SN ;) będę rozmawiała z lekarzem na następnej wizycie ale na 100% nie umowimy się na konkretna datę chodź ja i tak obstawiam 9.07 ;)

reklama
Ewelak wszystko będzie dobrze, kciuki trzymamy a wiesz że one czynią tutaj cuda:tak:

Angi my już umawiamy się w miarę konkretnie bo moja gin idzie na urlop w lipcu i po pierwsze 18.07 by jej już nie było, a po drugie zawsze akcja porodowa może zacząć się wcześniej i lepej nie ryzykować. Ja jeszcze cesarkę wybrałam bo miałam laserową korekcję wzroku i szkoda by było gdyby coś poszło nie tak i operacja byłaby psu na budę tym bardziej, że mało nie kosztowała.

Do góry