reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

reklama
Ewczis nie wiem co to za badanie ale jak nieinwazyjne to ok, też bym spróbowała. Tylko ile % daje pewnosci? bo wiesz np amnio czy NIFTY daje 100 % Ale pierwsze inwazyjne a drugie ok 3000 zł kosztuje.
A po czym twój gin cię na nie skierował miałaś złe wyniki krwi czy jak?

Ona kazdej pacjentce je robi bo chce miec 100% ze nic zlego sie nie dzieje ...a wyniki robilam na poczatku ciazy ...jutro pojade i zrobie je to tylko jedno ukucie a spokojniejsza bede .

Ewczis nie wiem co to za badanie ale jak nieinwazyjne to ok, też bym spróbowała. Tylko ile % daje pewnosci? bo wiesz np amnio czy NIFTY daje 100 % Ale pierwsze inwazyjne a drugie ok 3000 zł kosztuje.
A po czym twój gin cię na nie skierował miałaś złe wyniki krwi czy jak?

[h=2]Badanie AFP w ciąży[/h] Ten prosty test wymaga użycia próbki krwi matki. Jeśli poziom alfafetoproteiny jest zbyt wysoki, przeprowadza się go ponownie. Jeżeli jednak potwierdzi wstępne wyniki, podejmuje się szereg działań, mających potwierdzić lub wykluczyć wadę układu nerwowego, a należą do nich m. in. konsultacja genetyczna, USG lub amniopunkcja w celu zdiagnozowania ewentualnej wady genetycznej dziecka. Tylko u 1 – 2 kobiet spośród 50 z wysokim wynikiem wstępnym przyczyną okazuje się wada płodu. U pozostałych 48 kobiet dalsze badania wykazują, że przyczyną wzrostu AFP jest więcej niż jeden płód lub to, że ciąża jest bardziej zaawansowana niż początkowo sądzono. Błędna diagnoza może być również wynikiem niepoprawnego odczytania wyników.

także chyba jak na genetycznym lekarz nie zuważył nic niepokojącego to chyba nie zaleca tego badania .......bo jak widać wynik niezbyt wiarygodny.........

IMG-20150213-WA0000.jpg A to moja dziewczynka:))

Załączniki

• IMG-20150213-WA0000.jpg
    IMG-20150213-WA0000.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 89
Ja dziś zaliczyłam wizytę u położnej w celu pobrania wymazow z cewki i pochwy. Mam nadzieje, że wszystko ok, wyniki mają być za tydzień. Miałyście juz takie badanie?

reklama
Do góry