reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, USG

annaoj - kurde właśnie to tak jest, cały czas trzeba było uważać, leżeć a jak ma sie urodzić to teraz nie chce wyjść :-p

reklama
Jutro mam ostatnie USG ale bez badania. Krew i mocz mam idealne. I myślałam, że już się nie będę badać do porodu, ale może powinnam? Nic nie wiem o swojej szyjce, ostatnie badanie dowcipne miałam w czerwcu ;)

annaoj
Te nasze maluchy najpierw zaserwowały nam leżenie a teraz sobie wygodnie siedzą i ani tyci, tyci im się nie spieszy :-D

Ja dzisiaj miałam wizytę, no i ogólnie tak mała waży prawie 3300. Lekarz sprawdził przepływy i z łożyskiem wszystko w porządku, wody ok. Szyjka miękka, rozwarcie nadal na 1 palec ale gin. stwierdził, że główka jeszcze ucieka i nic na razie nie wskazuje na to, żebym zaczęła rodzić :-p A tak poza tym to Jaśminka ma podobno długie nóżki :-D I podobno ma włoski, jestem strasznie ciekawa czy na prawdę czy to po prostu USG takiego psikusa zrobiło :-D
Jeśli nie urodzę do 14 września tak jak mam termin to 16 wizyta i potem mam mieć wizyty co dwa góra trzy dni :szok: Ale to już lekarz powiedział będą wizyty darmowe( uff... na szczęście Zobacz załącznik 580669bo nie wydoliłabym finansowo co dwa dni 150zł i tak przez 10 dni). A jeśli nadal w ciągu tych 10 dni po terminie nic samo nie ruszy to do szpitala pod kroplówki wywołujące będą je podawać przez 3 dni Zobacz załącznik 580670a jeśli i to nie pomoże to najpóźniej 26 września cięcie Zobacz załącznik 580671 Tak, że pozostaje modlić się abym nie przenosiła, a już największym szczęściem byłoby jakby Jaśminka przyszła na świat w środę lub w piątek bo wtedy mój lekarz ma dyżur w szpitalu i powiedział, że zaprasza :biggrin2:

Z gorszych wiadomości w ciągu trzech tygodni strasznie skoczyła mi waga prawie o 4kg :szok: Gin. od razu zapytał czy puchnę jest to prawdopodobnie z tym związane, no i mam dużo pić , sól już bardzo ograniczyłam a że to za bardzo nie pomogło na te opuchnięcia dzisiaj jeszcze dostałam zakaz na jej używanie :szok: I ogólnie nie wiem nie wyobrażam sobie jedzenia w ogóle bez soli....No i kurcze z tego wrażenia zapomniałam nazwę tabletek, które mogę właśnie na te dolegliwości brać a nie powiedziałam lekarzowi żeby mi tą nazwę zapisał bo ja to mam gadzi łeb :dry:

A w piątek na 10:00 na ktg...

Kademi - dobre wieści , waga małej w sam raz :-)
Trzymam kciuki żeby ruszyło do 14-stego;) ale fajnie masz że pozniej wizyty za darmo ( w razie czego)

ja jutro ...mam nadzieje ze to bedzie ostatnia wizyta! a tak to się bede widywac z moim ginem na ktg w szpitalu...

magdzia

Ja też cały czas liczę, że kolejny raz to zobaczę się z moim lekarzem w szpitalu :-p On chyba też na to liczy bo się dzisiaj tak z nami żegnał życzył powodzenia w razie czego gdybyśmy wylądowali w szpitalu w dniu kiedy nie będzie miał dyżuru itp więc obyśmy się już nie spotkali na wizycie :-p

czesc dziewczyny ,
ja tez juz po wizycie.
Rozwaracie na dobre poltora palca, szyjka juz bardzo krotka. Powiedziała ze moge rodzić nawet dziś :)
No ale dziś już chyba nie zdaże :)
Nie no mam nadzieje ze mnie niedługo ruszy, nie chciałabym czekać do terminu !! W razie czego mam przyjść za tydzien na ktg ale sam ten zapis u mojej gin 50 zł wiec juz go sobie chyba podaruje, dosyć mnie juz wydoiła z kasy :)
A to mój sliczny synuś
[video=youtube;bogksap4DhY]http://www.youtube.com/watch?v=bogksap4DhY&feature=youtu.be[/video]
WAGA 3,529 kg !!!

Kademi waga Jaśminki ładna i cieszę, że wsio ok. Ja podpuchnięta też jestem. Mnie ginka kazała 2 razy dziennie ciśnienie mierzyć i oczywiście notorycznie zapominam. Zwykle kończy się na porannym mierzeniu.
Trzymam kciuki co by Młoda nie przeciągała zbytnio.
Daisy czyli może będzie dzisiaj Twój dzień także.

reklama
Do góry