reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

daisy

Fajnie już nie długo będziesz mogła tulić maleństwo :-) No i jestem w szoku, że udało się jeszcze filmik nagrać :szok: U mnie mała ma główkę tak nisko i twarzą skierowana jest już w podłogę , że zdjęcia, filmiki odpadają bo nic nie widać tylko moje kości miednicy :sorry2: Jedynie troszkę główkę było widać i lekarz wspominał, że włoski :-p

Buchacha

Może u Ciebie zacznie się nagle bez ostrzeżenia ;-)

reklama
Kademi- czyli wsio dobrze i spokojnie czekamy a jakby co plan gin i ma, i to bardzo dobrze, bo człowiek trochę spokojniejszy jak lekarz panuje nad wszystkim.
Bachucha- no mi też ginka szybkiego porodu nie wróży, no nic czekamy.
daisy- no filmik super, no i przy takim stanie rzeczy może nie będziesz do 40 tyg. chodzić. :)

daisy - super filmik! no i u Ciebie to juz bliżwj niż dalej!

Bachucha - trzymam kciuki, żeby tym razem cos ruszyło wcześniiej;-)

ja po wczorajszej wizycie trochę podniecona ...mała wazy ok 3100 szyjki praktycznie juz nie mam i rozwarcie na 2cm:szok: czop odchodzi caly czas. lekarz twierdzi ze to już ta chwila;-) w piatek mam ktg ale twierdzi ze do piatku to nie dotrwam...
no to zobaczymy:-D

Hej dziewczyny, gratuluję wizyt ;-)

Ja od dwóch tygodni co 2 dni na ktg jestem. W poniedziałek miałam usg i okazało się, że wprawdzie łożysko się nie pogorszyło ale Lilka prawie nie urosła przez te 12 dni od poprzedniego usg.

6 września mam się stawić w szpitalu- mam nadzieję, że nie położą mnie na patologii bo się tam wynudzę tylko od razu na salę porodową.

Póki co brzuszek opadł mi jakieś 3 tyg temu, z czego od tygodnia jest już na prawdę nisko. Przepowiadającej jakieś tam się pojawiają ale nic konkretnego. Szyjka ma 1,5 cm, rozwarcie nadal na luźny palec. Dziś odszedł mi czop.
No i tak czekam sobie w stresie na jakieś regularne skurcze albo chociaż odejście wód i na razie cisza :-(

Obyśmy wszystkie te które chcą bądź już muszą urodziły jak najszybciej :sorry2:

reklama
bonusowa

Jakieś światełko w tunelu jest bo czop odszedł, więc może wnet będziesz tulić maleństwo :-). U mnie stacji o nazwie "Poród" na razie nie widać :-(

Do góry