reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

annaoj - kurde właśnie to tak jest, cały czas trzeba było uważać, leżeć a jak ma sie urodzić to teraz nie chce wyjść :-p

reklama
Jutro mam ostatnie USG ale bez badania. Krew i mocz mam idealne. I myślałam, że już się nie będę badać do porodu, ale może powinnam? Nic nie wiem o swojej szyjce, ostatnie badanie dowcipne miałam w czerwcu ;)

annaoj
Te nasze maluchy najpierw zaserwowały nam leżenie a teraz sobie wygodnie siedzą i ani tyci, tyci im się nie spieszy :-D

Ja dzisiaj miałam wizytę, no i ogólnie tak mała waży prawie 3300. Lekarz sprawdził przepływy i z łożyskiem wszystko w porządku, wody ok. Szyjka miękka, rozwarcie nadal na 1 palec ale gin. stwierdził, że główka jeszcze ucieka i nic na razie nie wskazuje na to, żebym zaczęła rodzić :-p A tak poza tym to Jaśminka ma podobno długie nóżki :-D I podobno ma włoski, jestem strasznie ciekawa czy na prawdę czy to po prostu USG takiego psikusa zrobiło :-D
Jeśli nie urodzę do 14 września tak jak mam termin to 16 wizyta i potem mam mieć wizyty co dwa góra trzy dni :szok: Ale to już lekarz powiedział będą wizyty darmowe( uff... na szczęście Zobacz załącznik 580669bo nie wydoliłabym finansowo co dwa dni 150zł i tak przez 10 dni). A jeśli nadal w ciągu tych 10 dni po terminie nic samo nie ruszy to do szpitala pod kroplówki wywołujące będą je podawać przez 3 dni Zobacz załącznik 580670a jeśli i to nie pomoże to najpóźniej 26 września cięcie Zobacz załącznik 580671 Tak, że pozostaje modlić się abym nie przenosiła, a już największym szczęściem byłoby jakby Jaśminka przyszła na świat w środę lub w piątek bo wtedy mój lekarz ma dyżur w szpitalu i powiedział, że zaprasza :biggrin2:

Z gorszych wiadomości w ciągu trzech tygodni strasznie skoczyła mi waga prawie o 4kg :szok: Gin. od razu zapytał czy puchnę jest to prawdopodobnie z tym związane, no i mam dużo pić , sól już bardzo ograniczyłam a że to za bardzo nie pomogło na te opuchnięcia dzisiaj jeszcze dostałam zakaz na jej używanie :szok: I ogólnie nie wiem nie wyobrażam sobie jedzenia w ogóle bez soli....No i kurcze z tego wrażenia zapomniałam nazwę tabletek, które mogę właśnie na te dolegliwości brać a nie powiedziałam lekarzowi żeby mi tą nazwę zapisał bo ja to mam gadzi łeb :dry:

A w piątek na 10:00 na ktg...

Kademi - dobre wieści , waga małej w sam raz :-)
Trzymam kciuki żeby ruszyło do 14-stego;) ale fajnie masz że pozniej wizyty za darmo ( w razie czego)

ja jutro ...mam nadzieje ze to bedzie ostatnia wizyta! a tak to się bede widywac z moim ginem na ktg w szpitalu...

magdzia

Ja też cały czas liczę, że kolejny raz to zobaczę się z moim lekarzem w szpitalu :-p On chyba też na to liczy bo się dzisiaj tak z nami żegnał życzył powodzenia w razie czego gdybyśmy wylądowali w szpitalu w dniu kiedy nie będzie miał dyżuru itp więc obyśmy się już nie spotkali na wizycie :-p

czesc dziewczyny ,
ja tez juz po wizycie.
Rozwaracie na dobre poltora palca, szyjka juz bardzo krotka. Powiedziała ze moge rodzić nawet dziś :)
No ale dziś już chyba nie zdaże :)
Nie no mam nadzieje ze mnie niedługo ruszy, nie chciałabym czekać do terminu !! W razie czego mam przyjść za tydzien na ktg ale sam ten zapis u mojej gin 50 zł wiec juz go sobie chyba podaruje, dosyć mnie juz wydoiła z kasy :)
A to mój sliczny synuś
[video=youtube;bogksap4DhY]http://www.youtube.com/watch?v=bogksap4DhY&feature=youtu.be[/video]
WAGA 3,529 kg !!!

Kademi waga Jaśminki ładna i cieszę, że wsio ok. Ja podpuchnięta też jestem. Mnie ginka kazała 2 razy dziennie ciśnienie mierzyć i oczywiście notorycznie zapominam. Zwykle kończy się na porannym mierzeniu.
Trzymam kciuki co by Młoda nie przeciągała zbytnio.
Daisy czyli może będzie dzisiaj Twój dzień także.

reklama
Do góry