reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

magdzia zdjęcie piękne, gratuluję udanej wizyty!
Jadźka ty się nie przejmuj, ja też mam na razie łożysko na przedniej ścianie, ale to się podobno może szybko zmienić, więc jest szansa, że szybciutko ruchy dziecka poczujesz ;-). Żeby było śmieszniej ja jestem na 100% przekonana że już pierwsze ruchy czułam w nocy i mimo że mój mąż uparcie twierdzi że głupia jestem i na pewno mi się zdawało (14 tyg.) ja wiem swoje :-p.
Baducha trzymam kciuki ;-)

reklama
Gratuluję udanych wizyt wszystkim mamuśkom i trzymam kciukasy za dzisiejsze spotkania z maluszkamiJ
Ja wczoraj widziałam moją kruszynę na USG genetycznym. Była spokojna, aż lekarz nie przycisnął jej głowicą, pokazał jaki ma charakterek i zaczęła się pięknie ruszaćJ. Wszystko w porządeczku, wyniki prawidłowe, dzidzia tez rozwija się dobrze. Tez mam łożysko na przedniej ścianie, ale lekarz mówił, że to nie stanowi problemu. CRL na 12 t i 2 d wg miesiączki ma 55 mm, lekarz mówił że ok. a ja się martwię czy nie za mało, czytam, że w tym czasie wynosi ok. 65 mm…

Goshek & Mali Powiem Wam ,że troche się wystraszyłam , tym razem tak szybko się to dzieje ! Ale ponoć w 2 ciąży to się często jednak zdaża.
To powinno minąć po porodzie natychmiast ...
Trzymajmy się więc takiej wersji :-)

ASA Jestem przekonana że wszystko masz w normie:tak: gratuluje :-D:happy2:

Nilcia ja dziś tez poczułam pierwszy delikatny kopniaczek:szok::-)
już????:happy2:

Ostatnia edycja:
NILCIA ja się nie martwię, ważne że zdrowo rośnie, najwyżej poczuje z 2tyg później, z młodym też dopiero w 20tyg poczułam, więc teraz nie spodziewam się szybciej niż w 18... No i ja też czasem czuje jakieś coś w brzuchu, ale myślę że to trawienie

Co do popuszczania, ja jak wymiotowałam to tak miałam... Teraz na szczęscie spokój, ale jak młodego urodziłam, to jakiś czas się męczyłam z tym po ciąży, jakoś minęło...

A ja dziś odebrałam wyniki krwi i mimo tak dużej dawki luteiny mam niski progesteron... I niestety hematokryt mam na dolnej granicy...

super dziewczyny że już coś czujecie :)
ja już się nie mogę doczekać ruchów, jak mi coś bulgotnie to sobie wyobrażam że niedługo tak zrobi dzidzia :-D

jeszcze tydzień do wizyty ... odliczam dni ehhh

Wszystkim dziewczynkom gratuluję udanych wizyt!

Nadrobiłam ten wątek, postaram się jutro wpaść na dłużej. Melduję, że jestem po genetycznym :-D Dzidziol zdrowiutki, spał sobie, tylko leciutko się poruszał jak pani doktor chciała go dobrze do NT ustawić. No i mamy dużą szansę, że to Synuś :-D Łożysko na tylnej ścianie, co mnie cieszy.

ASA moje dzidzi ma 65mm i to odpowiada 13tc więc spokojnie, na pewno wszystko jest ok ;-)

DSC03336.jpgDSC03337.jpg

Dziękuję za kciuki - przydały się :-D
Dziecko widziałam, ma 58mm i nie chciało się ruszać bo pewnie spało, ale poszturchane podskoczyło i podrapało się po nosie. Serduszko bije pierwszorzędnie :-D. Od paru dni czuję wieczorami jak się położę smyranie, czasem mi brzuch robi jakieś blurp, mąż twierdzi, że to za wcześnie, ale ja swoje wiem :p

reklama
Do góry