reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

USG I TRYM_11.jpg

a to moja kruszynka:-)

reklama
co do płci lekarz na dzisiejszym usg nie chciał się jeszcze wypowiadać twierdząc że to jeszcze za wczesnie i organy meskie/zenskie są do siebie w tym momencie bardzo podobne;) ale w piatek jak bylam na kontrolnej wizycie moj lekarz prowadzacy obstawiał dziewczynkę ale to oczywiście nie na 100% :-)

dziewczyny super wieści! gratuluję!

ja też dziś zaliczyłam wizytę :-) zdjęć brak bo nie robił mi usg. nie trułam mu nawet o to, bo kazał mi do 10 marca wyrobić się z usg tym "mierzeniowym" jakkolwiek się to zwie. za to zbadał i słuchaliśmy serduszka!!!!:-) Boże jak pięknie bije! co za cudowny dźwięk, odrazu miałam banana na twarzy!
co do moich wyników i tych ostatnich cudów z bólami i twardym brzuchem... stwierdził że mam infekcję dróg moczowych - nie podobały mu się zbytnio wyniki z moczu i te bóle, odrazu dotknął gdzie mnie bolało wtedy w piątek, i pobolewa czasami w dzień - okazało się że to pęcherz, który nieco się opuszcza w ciąży. także przepisał witaminki i leki na infekcję.
także jutro dzownię się umówić na usg - dokładnie w gabinecie obok ;), także lada dzień Bąbelka zobaczę.
sam fakt, że dzisiaj słyszałam serduszko - ukojenie dla moich nerwów!

aha, a że doktorek prosił żebym pilnowała zdrowego odżywiania (takie jak stosuje plus więcej fasolki szparagowej i kaszy i ryżu), to po wizycie mój Ł zabrał mnie na kebaba! :p oj tam oj tam... raz na ruski rok! codziennie zdrowe posiłki, to raz na 2 m-ce chyba niezdrowe nie zaszkodzi ;)

Ostatnia edycja:
Galaxia w 18 tygodniu to juz napewno się dowiesz jaka płeć. Mi lekarz powiedział ze około 15-16 tyg juz dobrze widac ...jak sie dzidzia oczywiscie dobrze ustawi :-)

Monia ja też mam zapalenie dróg moczowych :/ Z tym że nie miałam żadnych objawów tylko złe wyniki moczu. Taka czesta przypadłość ciężarnych niestety. Ale trzeba wyleczyc żeby maluszkom nie zaszkodziła. Ja na poczatku dostałam leki ziołowe i witaminki ale nie pomoglo - dostałam więc antybiotyk na 7 dni DUOMOX 2 x dziennie. no i pozniej kontrola moczu. mam nadzieje ze to pomoże.

aaaa no i trzeba pić baaaaaaaaaardzo duże ilości wody!!! Żeby wypłukiwać te bakterie!!! ( a raczej wysikiwać):-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no ja narazie mam żurawinum, nospę, od 13 tygodnia furaginum mam też brać i przed kolejną wizytą zrobić mocz. mam nadzieję, że przejdzie. najlepsze jest to, że nigdzie mnie nie przewiało...w te paskudne dni siedziałam w domu :/

kochana, tyle co ja piję.... jak WIELBŁĄD!!! 4 szkl. wody, mnóstwo kompotów, soków itp. itd. sikam jak głupia tak szczerze...

ja w związku z tym, że często miałąm zapalenie pęcherza dostałam od gina Prenatal UroCare, zapobiegawczo, z wyciągiem z żurawiny. Także możecie sobie też brać:tak:

Galaxia napewno się dowiesz :) jeśli cudeńko się oczywiście odpowiedniu uzewnętrzni :D

Jeśli chodzi i siusianie to ja mam inny problem........ Uwaga wyznanie !
: Popuszczam w gatki :( jak kaszle ,albo psikne nagle a zdaża mi się to często ! Z Suzi w ciąży miałam tak tylko w 9 miesiącu ! a tu teraz !!! to co będzie na koniec ??? może tył mi nie będzie trzymał:szok: .....

reklama
Jupiiii, jakie piękne wieści, LORI widzisz, nie potrzebnie się zamartwiałaś... Masz świetnego lekarza i tego się trzymaj

A ja mam łożysko (kosmówke) na ścianie przedniej... i już wiem że szybko ruchów nie poczuje... eh... LORI i inne co macie na tylnej, nasłu****cie kopniaków bo szybciej wyczujecie:tak:

Do góry