reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, USG

Asta - jakiś buc a nie lekarz żeby tak straszyć. Na razie nic sie nie martw i zrób sobie dodatkowe badanie. Ja bym robiła badania prenatalne na twoim miejscu.

u mnie na USG raczej dobre wiadomości. Dzieciątko fikało że hej i moim zdaniem ma długaśne nogi :-)
Wszystkie pomiary prawidłowe, przezierność karkowa , kość nowa etc
Sprawdzane były również inne narządy i tez wszystko ok. Strona A4 z pomiarami.
Jedyna niepokojąca rzecz to zbyt duże łożyszko które może byc konsekwencją mojego krwiaka. Całe szczeście że jest na tylnej ścianie, ale jest ono do kontroli wiec mam juz z automatu skierowanie do nich na badania połówkowe na NFZ.
Spytałam się co można zrobić na to łożysko to powiedziała mi o lekach które juz biore (to te moje zastrzyki).
Generalnie po rozmowie powiedziała że mam bardzo dobrze prowadzoną ciąże, wszystkei leki biore które brać powinnam i teraz to juz obserwować.
Zobaczymy co powie za tydzień mój lekarz. Przycisne go żeby nagral mi filmik i sprawdził płeć bo mi dzisiaj nie chcieli powiedziec.
Aha wg USG dzieciątko 6 dni starsze niż z OM :-)

reklama
cześć dziewczyny! chętnie do Was dołącze. To takie fajne móc sie z kimś dzielić swoimi przeżyciami związanymi z tym "cudnym" stanem.
Ja dziś robiłam usg genetyczne. Wszystko wyszło wporządku...niskie ryzyko wad genetycznych. także jestem happy:-) Mój maluszek ma ponad 6cm i strasznie się wiercił:) płytka z nagranym filmem i zdjęcia bezcenne:)

A robicie/robiłysćie test PAPPA? to test z krwi który zwiększa wiarygodność wynikow (razem z usg ) do 95% a samo USG 80-85%... Lekarz powiedział mi że decyzja nalezy do mnie ale dzisiejsze wyniki są na tyle dobre że nie trzeba poszerzać diagnostyki (ale można) No i tak się zastanawiam....

reklama
Lori i co Ci mówiłam ,że będzie dobrze ! !!!
Na normalnie happy news :)

magdzia gratuluje :) Ja bym pappa nie robiła jak wyniki dobre.:blink:

POPROSIMY O FOTY

Ostatnia edycja:
Do góry