reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Asta - jakiś buc a nie lekarz żeby tak straszyć. Na razie nic sie nie martw i zrób sobie dodatkowe badanie. Ja bym robiła badania prenatalne na twoim miejscu.

u mnie na USG raczej dobre wiadomości. Dzieciątko fikało że hej i moim zdaniem ma długaśne nogi :-)
Wszystkie pomiary prawidłowe, przezierność karkowa , kość nowa etc
Sprawdzane były również inne narządy i tez wszystko ok. Strona A4 z pomiarami.
Jedyna niepokojąca rzecz to zbyt duże łożyszko które może byc konsekwencją mojego krwiaka. Całe szczeście że jest na tylnej ścianie, ale jest ono do kontroli wiec mam juz z automatu skierowanie do nich na badania połówkowe na NFZ.
Spytałam się co można zrobić na to łożysko to powiedziała mi o lekach które juz biore (to te moje zastrzyki).
Generalnie po rozmowie powiedziała że mam bardzo dobrze prowadzoną ciąże, wszystkei leki biore które brać powinnam i teraz to juz obserwować.
Zobaczymy co powie za tydzień mój lekarz. Przycisne go żeby nagral mi filmik i sprawdził płeć bo mi dzisiaj nie chcieli powiedziec.
Aha wg USG dzieciątko 6 dni starsze niż z OM :-)

reklama
cześć dziewczyny! chętnie do Was dołącze. To takie fajne móc sie z kimś dzielić swoimi przeżyciami związanymi z tym "cudnym" stanem.
Ja dziś robiłam usg genetyczne. Wszystko wyszło wporządku...niskie ryzyko wad genetycznych. także jestem happy:-) Mój maluszek ma ponad 6cm i strasznie się wiercił:) płytka z nagranym filmem i zdjęcia bezcenne:)

A robicie/robiłysćie test PAPPA? to test z krwi który zwiększa wiarygodność wynikow (razem z usg ) do 95% a samo USG 80-85%... Lekarz powiedział mi że decyzja nalezy do mnie ale dzisiejsze wyniki są na tyle dobre że nie trzeba poszerzać diagnostyki (ale można) No i tak się zastanawiam....

reklama
Lori i co Ci mówiłam ,że będzie dobrze ! !!!
Na normalnie happy news :)

magdzia gratuluje :) Ja bym pappa nie robiła jak wyniki dobre.:blink:

POPROSIMY O FOTY

Ostatnia edycja:
Do góry