reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

ewelka Bądz dzielna !!! Mocno tule ... a dla aniołka
[*]

madajka ​usg jest rewelacyjne!!! Ja miałam takie same prawie w 5t2d WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE ZOBACZYSZ!!!!!!

reklama
LOVE BABY dzieki wielkie dzieki za tak super slowa:) ja mysle i czuje ze jest ok bo fasoleczka i hormony daja mi od dzis dobrze popalic ale w soboe bede miec pewnosc! dam znac o i jak:) juz nie moge sie doczekac!!!!

Zobacz załącznik 535241hej laski to wczorajsze moje usg...wedlog ostaniej om jest to 6 tydzien ale lekarz powiedzil ze to 5 tydzien i 2 dni..ale nie wyklucza rozniez czegos zlego jak martwa ciaza lub wczesne poronienie....mam najdzieje ze wszytsko bedzie ok.....w sobote mam wizyte u innego lekarza...

ja byłam równo w 6 tyg. i moje usg wyglądało tak samo, mi lekarz nawet nie był w stanie określić wieku ciąży z usg - mówił że jeszcze za wcześnie ... ale mówił że wszystko jest ok, niczym mnie nie straszył ani nic... kurde teraz pytanie czy to z Twoim czy z moim lekarzem jest coś nie tak ??

Dziewczynki nie miałam jak Wam w ciagu dnia napisać ale teraz nadrabiam: moja dzidzia ma pięknie bijace serduszko 138/min-normalnie jak usłyszałam to nie mogłam uwierzyć,ze to Moj Maly Cud :) nadrobila tez troszkę tygodniowe tyly (2 tyg temu na USG był tylko maly pecherzyk i lekarz mówił, ze ciaza młodsza niż to mówi termin z OM) i dzisiaj ma cały centymetr długości :) wiek ciazy więc wychodzi na skonczony 7 tydzien
Poza tym dostałam kartę ciazy i juz jakoś tak poczułam sie jak w tym magicznym 12 tyg :) nawet nie przejelam sie anemia, która nie wiem skąd sie przyplatala jak nigdy z tym problemów nie miałam..
sprobuje zaraz wkleic fotki ale nie obiecuje, ze sie uda :)

Moje drugie Serduszko :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 78
Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg czyli albo 4t7d albo równo 5t (bo dziś mi się wyświetla 5t1d) i mam wewnątrzmaciczny (lekarz powiedział, że jak na tak wczesną ciążę to już bardzo dobrze) ale płaski pęcherzyk jak Lorelain (pierwsze usg). Nie widać w nim jeszcze zarodka (ale to chyba kwestia aparatu usg) - lekarz co prawda jakoś szczególnie mnie nie straszył i nie był jakiś strasznie zaniepokojony, ale wiecie przyszła mama pierwszego dziecka ma zchizy. Cieszą mnie wasze posty, że wszystko okazało się że jest ok, ale potrzebuję wsparcia bo się stresuje. Dostałam luteinę 2x2 i czekam. Za tydzień mam się znowu zgłosić na oglądanie fasolki. Mam przeczucie (???) też tak macie (?) że wszystko z dzidzią jest ok, ale nie zmienia to faktu stresu.

mama2009 no chyba raczej z nim cos jest nie tak ,tak mnie nastraszyl ze to jest glowa mala.....ale widocznie tak jest w anglii....i dziecko czasem ich nie ochodzi az do 12 tygodnia....ale dam rade nie poddam sie....i mysle pozytywnie!!!!! i czuje ze wszytsko bedzie ok :):) w sobote ide do polaka wiec zobaczymy co on na to wszytsko i moze bedzie mial lepsza maszyne....

Bardzo się cieszę z kolejnych pięknie bijących serduszek... Powodzenia na kolejnych usg :-) ja muszę jeszcze poczekac do 11.02 na kolejną wizyte i pewnie USG... to już będzie 11tc, a wczoraj młodego zdjęcie z 10tc oglądałam, jak tam już ślicznie wszystko widac było:-)

reklama
Gratuluje dziewczyny bijących serduszek !!!

Call czekamy na dalsze wieści WITAJ :D

Ja również postanowiłam przełożyc wizyte ponieważ miałam ustalone dzień po dniu u Prywatnego i na NFZ 19 i 20 lut.
Mojego prywatnego przesunełam tydz. prędzej czyli na 13 lutego :)

Juz niemoge sie doczekać!!!

Trzymam kciuki za WIZYTY !!!

Do góry