reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Juliana przepraszam bo Cie pominełam chyba z tego wszytskiego gratuluje córeczki !!!!!!:-)

Darucha nieeeeee no więcej to juz na bank nie bedzie :D Tego małego ludzika tez mialo zreszta nie być :) ktos u góry zadecydował za mnie tylko do cholery czemu jak juz decydowal to nie zaznaczył ze moze tym razem dziewuszka :-D . Tak na powaznie było mi troche przykro ze to siusiak ale jak zobaczylam na USG jak strasznie jest podobny do mojego Marcycha ( jak bracia blizniacy :)) ) to mi wszelkie smutki odeszły :tak:
Starszaki to wiadomo jak starszaki , mali wielcy panowie juz tak mamuski nie potzrebują :) , a Marcyś to taka przylepka ze codziennie dziekuje Bogu że go mam :tak:

... a mojego ema to tak mysle moze do Chin wyslac na zarobek :D tam zapotrzebowanie na chlopców jest zawsze :D:laugh2:

reklama
Julianna Gratki córci.

Poranna kawa Czwarty synek- ale czad:-D Fajnie, że w ten sposób do tego podchodzisz i nie rozpaczasz, że jednak nie córeczka;-)

Julianna-gratuluje coreczki!!!
Porannakawa,Pasazerka-gratulje synkow!!!
Poranna-jestescie niesamowici, ja mam sasiada z 4 chlopakami w domu, jest taki dumny z tych synow ze az fajnie patrzec :-) Teraz to Ty jestes dama z taka obstawa ze nikt Ci nie podskoczy :-) GRATKI!
Pasazerka-u nas sa 2 badania genetyczne tak jak pisala MamiDo: 10-13 tydzien i 20-24 tydzien, dodatkowo jest opcja z 3 testem ale to opcjonalne w 30 tygodniu, ja juz nie bralam tego, bo 2 pierwsze wyszly dobrze. I to sa badania genetyczne. Drugie, osobne badanie jakie mialam to badanie anatomiczne i to jest to samo co polowkowe, na ktorym technik wykonuje USG, dokonuje wszystkich pomiarow nerki, serca, itd. dowiadujesz sie plec (u nas badaja tez jajniki i jadra stad wiadomo na 100%), a potem lekarz ocenia czy wszystko jest dobrze. Nam juz technik powiedzial ze wszystko jest w normie wiec nie bylo problemow.
Gochson-to mialas pierwsze badanie genetyczne, ja tez to mialam. Dodatkowo mialam jeszcze druie w 20 tygodniu-pobierali mi krew.

gratuluję córci Julianna :) a porannejkawie i pasażerce syneczków :)
wow poranna, ale się wyspecjalizowaliście w synkach :-D widzę w tym same plusy, co najmniej jedna dobra synowa musi się trafić :-D:-D:-D

dziewczyny, ale super nowiny..!!! :happy:

julianna gratki córki.

pasażerka i porannakawa GRATULACJE kochane!

poranna pełen szaun :D
siostra ma 3 chłopców i jak piszesz, dwójka juz większe nie chcą tak do mamy, a najmłodszy Felek jest taki kochany ze codzinnie dziękuje ze to wlasnie On:):):):) jak twoj marcys..!
mam nadzieje ze tez tak fajne podejde do sprawy jak sie okaże ze mamy chłopca :tak:

reklama
Porannakawa
gratuluję zdrowego chłopaka:-) zostałaś zdominowana przez płeć przeciwną;-)
Pasazerka
gratuluję chłopca, jesli lekarka poza mierzeniem nic innego nie sprawdzała to po prostu czeka cię usg połówkowe podczas którego sprawdza się prawidłowość budowy organów dziecka i moze stąd tak je nazwała ale to jest usg które sie robi każdej kobiecie w ciąży:tak:
Kasia
ty masz usg na każdej wizycie więc na bieżąco ogląda dzidziusia, a ja np chodzę na nfz do lekarza który nie ma aparatu w gabinecie i będe mieć tylko 3 usg w ciąży(11-13t, 18-22, ok 30t), poza tym lekarz często tylko tak ogólnie patrzy a te usg w tych tygodniach dokładniej dziecko ogląda, gdyż pewne rzeczy widać dopiero w odpowiednim czasie

Do góry