reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Gratuluje wszystkim, bo już się pogubiłam :zawstydzona/y:
Ja dziś byłam na badaniu - krew i mocz. Jak ja nie lubię zastrzyków :-( Trzymajcie kciuki za wyniki oby bakterie odeszły w siną dal. A z krwi mi robią przeciwciała RH. Co ile powinno się je badać w ciąży ?

Dzięki dziewczyny:) tatuś niby mówił że nie liczy się dla niego płeć "byle było zdrowe" ale widzialam jaki jest szczęśliwy i z jaką dumą informuje swoje otoczenie że to jednak będzie chłopak:)
Co do tego USG to też Wam dziękuję- już załapałam. Tylko trzęsie mną bo płace za wizyte u mojego lekarza, za USG które robi mi na każdej wizycie a ona nie raczyła mi powiedzieć wcześniej że muszę zrobić pełniejsze badanie tylko w ostatniej chwili...sorki że tak marudze ale mam wrażenie że tak jak Wy, to nikt mnie nie zrozumie:)
Zaraz będe dzwonić i szukać gdzieś wolnego miejsca. A może znacie w Poznaniu jakiegoś lekarza?

Powodzenia w dzisiejszych wizytach:)

Pasażerka-możesz na nas liczyć:-)
Gochson- RH tylko raz w ciąży się oznacza, są sytuacje w których potrzebne jest też oznaczenie RH tatusia.

Poranna kawa no to nic tylko pogratulowac kolejnej pary jajek trzeba, u arabow bys byla chyba noszona na rekach:p
Pasazerka ja zanim pojde na badanie to zawsze poczytam troche na necie, lekarz tez mi tak dokladnie nie mowil o co chodzi, tylko ze teraz trzeba sprawdzic czy nie ma wad wrodzonych, rozsczepu kregoslupa czy wad serca, jak mu powiedzialam czy to prenetalne 2 to powiedzial ze tak, no jakby nie mogli tak mowic od razu, przeciez moga kogos zestresowac. Mnie to badanie wynioslo 150 zł, ale nie marudz, ze Cie nie stac, nie wszystkie mamy wielkie domy i piekne samochody, czasami trzeba powiekszyc debet na koncie zeby sobie pozwolic na prywatna wizyte:) ale przeciez i tak warto

MamiDo u mnie jest taka sytuacja że ja mam RH- a mąż RH+, już raz robiłam przeciwciała RH i ich nie było i w sumie sama zapytałam lekarkę o to badanie, bo gdzieś czytałam, że przy drugiej ciąży (nawet po pierwszym poronieniu) mogą być problemy. Generalnie po poronieniu powinni dawać jakiś zastrzyk, a ja nie dostałam - kochana służba zdrowia :no:

reklama
Do góry