reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Paulusia co do usg przeplywów to ja tez mam ale w piatek , poprostu sprawdza czy dziecko jest wlasciwie dozywione i dotlenione , mysle ze nie masz sie co martwic . Dziwie sie ze gin nie dal Ci skierowana na badanie moczu pod kontem cukru i bialka . Dla wlasnego spokoju mozesz kupic takie paski w aptece ktore wykrywaja bialko w moczu , nie mam tylko zielonego pojecia ile to kosztuje . Bo faktycznie 5 kg w ciagu jednego miesiaca to troszke duzawo plus wysokie cisnienie .

Paulusia uszy do góry...za chwilę wkraczamy w bezpieczny termin, także don`t worry. .. kontroluj ciśnienie i myślę, że będzie ok...

Laski a na czym polega to USG przepływów? Bo ja nie wiem czy miałam to robione?

My przez te wczorajsze plamienia wizytujemy jutro między 16 a 17 także proszę o kciuki!

paulusia, organizam zatrzymuje wodę, spokojnie, mierz cisnienie i obserwuj się! ja też jak balonik jestem pełen wody... będzie dobrze! przepływy n atym etapie to rutyna!
kasiagaw: na chłopski rozum to sprawdzenie jak krąży krew w ciele maluszka... chodzi o serduszko, pępowinę czy wszystko jest ok... ja tak myślę a miałam to badanie kilka razy w poprzedniej ciąży, a jutro w tej ciąży będęj e miała 2-gi albo 3-ci raz robione.

porannakawa badanie moczu miałam w piątek robione, więc wyniki świeże i nie było ani białka ani cukru tylko sporo leukocytów i nieliczne bakterie. Mam brać na to żuravit

Paulusia aa to spokojnie :) skoro mocz czysty to mysle ze nie masz sie czym martwic , a opuchlizna przy zaawansowanej ciazy to chyba norma :) Mierz cisnienie bo to w sumie najwazniejsze , a USG sie nie przejmuj bo w zaawansowanej ciazy bardzo czesto robia przeplywy . :tak:

Paulusia - gratki wizyty, a z obrzękami tak mocno się nie martw.. skoro nie ma białka.. Mierz tylko ciśnienie, żurawit też sobie profilaktycznie łykaj i będzie ok ;-)
Ja jeszcze nie miałam usg z przepływami, ale za 2tyg na wizycie przypomnę o tym ginkowi. Ale za to wymaz już z zrobiony, nie wiem z kolei czy nie za wcześnie??:confused:

reklama
Do góry