reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Paulusia co do usg przeplywów to ja tez mam ale w piatek , poprostu sprawdza czy dziecko jest wlasciwie dozywione i dotlenione , mysle ze nie masz sie co martwic . Dziwie sie ze gin nie dal Ci skierowana na badanie moczu pod kontem cukru i bialka . Dla wlasnego spokoju mozesz kupic takie paski w aptece ktore wykrywaja bialko w moczu , nie mam tylko zielonego pojecia ile to kosztuje . Bo faktycznie 5 kg w ciagu jednego miesiaca to troszke duzawo plus wysokie cisnienie .

Paulusia uszy do góry...za chwilę wkraczamy w bezpieczny termin, także don`t worry. .. kontroluj ciśnienie i myślę, że będzie ok...

Laski a na czym polega to USG przepływów? Bo ja nie wiem czy miałam to robione?

My przez te wczorajsze plamienia wizytujemy jutro między 16 a 17 także proszę o kciuki!

paulusia, organizam zatrzymuje wodę, spokojnie, mierz cisnienie i obserwuj się! ja też jak balonik jestem pełen wody... będzie dobrze! przepływy n atym etapie to rutyna!
kasiagaw: na chłopski rozum to sprawdzenie jak krąży krew w ciele maluszka... chodzi o serduszko, pępowinę czy wszystko jest ok... ja tak myślę a miałam to badanie kilka razy w poprzedniej ciąży, a jutro w tej ciąży będęj e miała 2-gi albo 3-ci raz robione.

porannakawa badanie moczu miałam w piątek robione, więc wyniki świeże i nie było ani białka ani cukru tylko sporo leukocytów i nieliczne bakterie. Mam brać na to żuravit

Paulusia aa to spokojnie :) skoro mocz czysty to mysle ze nie masz sie czym martwic , a opuchlizna przy zaawansowanej ciazy to chyba norma :) Mierz cisnienie bo to w sumie najwazniejsze , a USG sie nie przejmuj bo w zaawansowanej ciazy bardzo czesto robia przeplywy . :tak:

Paulusia - gratki wizyty, a z obrzękami tak mocno się nie martw.. skoro nie ma białka.. Mierz tylko ciśnienie, żurawit też sobie profilaktycznie łykaj i będzie ok ;-)
Ja jeszcze nie miałam usg z przepływami, ale za 2tyg na wizycie przypomnę o tym ginkowi. Ale za to wymaz już z zrobiony, nie wiem z kolei czy nie za wcześnie??:confused:

reklama
Do góry