reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Melduję się po wizycie i tak: młoda waży ok 2,5kg jutro lub najpóźniej w środę mam mieć USG przepływów, nie mam pojęcia dlaczego i czy to teraz norma bo przy Nikoli nie miałam i trochę się stresuję:-( Ciśnienie mam wysokie i muszę mierzyć 4 razy dziennie i jak będzie dalej wysokie to szpital:-( do tego mam spuchnięte nogi i ręce co też niepokoi gina i żeby już było całkiem kiepsko w ciągu miesiąca przytyłam prawie pięć kilo i też mam obserwować wagę:-( Martwię się strasznie co to będzie

Paulusia nie stresuj sie jak by co to niedlugo wchodzisz w bezpieczny termin, ale trzymam kciuki za to usg przeplywow i oby cos sie z tym cisnieniem wyjasnilo...
Pauletta, Lene ja tez nie mam zadnych wymazow i posiewow wiec to chyba nie jest obowiazkowo

Paulusia mierz sobie to ciśnienie i obserwuj obrzęki. Jeżeli nie ma białka w moczu to nie panikuj:tak:co do przepływów to niektórzy lekarze robią je rutynowo więc uszy do góry!!!:tak:
to ile przybrałaś wskazuje na spore obrzęki.

Moja znajoma rodziła w listopadzie, i jej ginka nie poinformowała o posiewie. Dlatego, kiedy akcja porodowa się zaczeła podali jej jakieś zastrzyki, później jak mała już była na zewnątrz też coś dostała. Podobno lepiej dmuchać na zimne.
Mój lekarz też sam nie robił wymazu, dostałam adres katedry uniwersytetu medycznego gdzie zrobili badanie za 24 zł. Położna jak była na wizycie też pytała czy mam zrobionego paciorkowca.

reklama
Paulusia ja USG przeplywow mam robione na kazdej wizycie jak tylko lozysko powstalo, gin je robi przy okazji, widocznie Twoj gin ma slaby sprzet dlatego zlecil to badanie w innym miejscu. Ja tez puchne moja droga i to jak bania, z cisnieniem wszystko ok, ale mialam robiony mocz jak sie poskarzylam na opuchlizny, sprawdzali czy nie ma zatrucia ciazowego czy cos:confused: to bylo w styczniu, przytylam wtedy ponad 4 kilo, wszystko wyszlo dobrze i u Ciebie tez na pewno bedzie dobrze!

Do góry