reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

madziaka, iloonka - gratuluję dobrych wieści, teraz już powinno być z górki:-)
Ja wczoraj wizytowałam, z córeczką wszystko ok, waży już 2800 i teraz co tydzień mam dodawać ok 200g to będę wiedziała ile mniej więcej będzie ważyć w momencie porodu. Morfologia w normie, choć tak jak pisałam na ogólnym miałam podwyższone granulocyty i limfocyty, ale lekarz stwierdził że w ciąży to normalne.
A propos ruchów - powiedziałam mu że czasami czuję słabsze ruchy, więc zalecił mi ich liczenie - np od 9tej do 21szej mam czuć ponad 10 ruchów, jeżeli będzie mniej mam się kontaktować. Ale nic nie mówił że 4 na godzinę, kurcze moja się tak intensywnie nie rusza:confused:

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące!!!

reklama
dziewczyny gratuluje i kciuki mocne za wizyty ! :)

co do ruchow w szpitalu mialam taka kartke i np pomiedzy 8-9, 13-14 i 17-18 musialam liczyc ruchy prawidlowo to min 10 ruchow w kazdym z tych przedzialow - pozniej mnozylo sie to razy 3 i wychodzil mniej wiecej dobowy obraz ruchow malego :) mi w trakcie godziny czasem wychodzilo po ok 50 ruchow :) minimalnie 20 :)

kivinko daj znać co u Ciebie ??
murka81 to widze że Twoja waży podobnie jak moja:-) i gratuluje udanej wizyty:tak:
a co do ruchów to moja mała nie zawsze sie intensywnie rusza,ale ją czuje.wydaje mi sie że to tez zależy od dnia??

murka
co do ruchów to u nas w szpitalu wiem że dziewczyny miały liczyć podobnie jak pisze reniuszek, miały podane 3 konkretne godziny z całego dnia i w kazdej godzinie miały liczyć czy jest min 10, ja w sumie nie liczę ale zwracam uwage czy są ruchy o różnych porach dnia

dzieki kinga:)
chłopaki maja przepływy wzorowe, jak to powiedział lekarz. w czwartek wizyta w gabinecie i może juz w ten piątek cesarka, zobaczymy, co tam słychać u szyjki:) Franek mega juz nisko leży, a chcemy uniknąć sytuacji, że nagle wody odejdą i bedę jechała na szybkiego do szpitala.
gratuluję pozostałym wizytujący mamusią i trzymam kciuki za dzisiejsze:)
Franek lezy główkowo, a Szymek poprzecznie.

reklama
Do góry