reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

madziaka, iloonka - gratuluję dobrych wieści, teraz już powinno być z górki:-)
Ja wczoraj wizytowałam, z córeczką wszystko ok, waży już 2800 i teraz co tydzień mam dodawać ok 200g to będę wiedziała ile mniej więcej będzie ważyć w momencie porodu. Morfologia w normie, choć tak jak pisałam na ogólnym miałam podwyższone granulocyty i limfocyty, ale lekarz stwierdził że w ciąży to normalne.
A propos ruchów - powiedziałam mu że czasami czuję słabsze ruchy, więc zalecił mi ich liczenie - np od 9tej do 21szej mam czuć ponad 10 ruchów, jeżeli będzie mniej mam się kontaktować. Ale nic nie mówił że 4 na godzinę, kurcze moja się tak intensywnie nie rusza:confused:

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące!!!

reklama
dziewczyny gratuluje i kciuki mocne za wizyty ! :)

co do ruchow w szpitalu mialam taka kartke i np pomiedzy 8-9, 13-14 i 17-18 musialam liczyc ruchy prawidlowo to min 10 ruchow w kazdym z tych przedzialow - pozniej mnozylo sie to razy 3 i wychodzil mniej wiecej dobowy obraz ruchow malego :) mi w trakcie godziny czasem wychodzilo po ok 50 ruchow :) minimalnie 20 :)

kivinko daj znać co u Ciebie ??
murka81 to widze że Twoja waży podobnie jak moja:-) i gratuluje udanej wizyty:tak:
a co do ruchów to moja mała nie zawsze sie intensywnie rusza,ale ją czuje.wydaje mi sie że to tez zależy od dnia??

murka
co do ruchów to u nas w szpitalu wiem że dziewczyny miały liczyć podobnie jak pisze reniuszek, miały podane 3 konkretne godziny z całego dnia i w kazdej godzinie miały liczyć czy jest min 10, ja w sumie nie liczę ale zwracam uwage czy są ruchy o różnych porach dnia

dzieki kinga:)
chłopaki maja przepływy wzorowe, jak to powiedział lekarz. w czwartek wizyta w gabinecie i może juz w ten piątek cesarka, zobaczymy, co tam słychać u szyjki:) Franek mega juz nisko leży, a chcemy uniknąć sytuacji, że nagle wody odejdą i bedę jechała na szybkiego do szpitala.
gratuluję pozostałym wizytujący mamusią i trzymam kciuki za dzisiejsze:)
Franek lezy główkowo, a Szymek poprzecznie.

reklama
Do góry