reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Emilia S to malutki ten Twoj malutki:) 2300 tylko, ale jak patrze na suwaczek to jeszcze sporo do porodu, czyli te 3 kilo pewnie bedzie mial i elegancko, urodzic wielkoluda to ponoc duzy wysilek.

reklama
Emilia S to malutki ten Twoj malutki:) 2300 tylko, ale jak patrze na suwaczek to jeszcze sporo do porodu, czyli te 3 kilo pewnie bedzie mial i elegancko, urodzic wielkoluda to ponoc duzy wysilek.

przykro mi to mówić ale nie masz racji bo na przebieg porodu ma wpływ wiele czynników .... to że duże dziecko -a dziecko emilki nie jest wielkie -to nie znaczy że poród ciężki...ze mną w szpitalu leżała dziewczyna której pierwsze dziecko ważyło 3200 a drugie 4400:szok: i drugi poród wspomina dużo łatwiej ;-)- a ja się nie zdziwię jeśli ze mnie też wyskoczy taki gigancik :baffled::-D

Ziewaczka mi lekarz powiedzial, ze jak maly bedzie szedl tym torem to powiniem wazyc 3500 przy porodzie. I tak jak patrzylam wczoraj na roznych stronach to srednia waga w 34 tygodniu to 2250. Mam nadzeje, ze bedzie wiekszy niz 3 kg. Takiego popwyzej 4kg to ciezko by bylo urodzic...
Zeberka no drugi porod to juz i tak jest latwiejszy :)

reklama
Gratki udanych wizyt :tak: i czekamy na kolejne wieści :-)
A co do porodów to ciężko jest uogólnić, że pierwszy raz jest straszny, drugi już ok, a potem to w ogóle z górki.
Każda ciąża i poród jest inny i nie ma reguły.
Tak samo jedna kobieta strasznie będzie pamiętać poród dziecka które miało 3kg, a inna stwierdzi ,że przy 4 kg nie było źle.
Moja koleżanka rodziła dwa razy i generalnie 1-wszy poród wspomina ok, mały miał 3kg i jakoś poszło, a drugi poród miała wywoływany i poszło szybiutko ,ale bardziej boleśnie jeśli chodzi o skurcze, z kolei samo "wyjście na świat" wspomina lepiej, a Ala urodziła się 4,6 kg i nie wierzyla położnym na początku, za pierwszy razem była nacinana za drugim nic, ani nacięć ani pęknięc . Podsumowując nigdy nie wiadomo i jasne, że jest jakieś prawdopodobieństwo ,że jak dziecko jest mniejsze to będzie łatwiej ,ale za regułe wg przyjąć tego nie można

Ostatnia edycja:
Do góry