reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Ja miałam dzisiaj wizytę...szyjka niby trzyma, ale znowu mnie ginek nastraszył, że w każdej chwili może mi się znowu macica uaktywnić i nadal mam leżeć (ja już nie wiem, bo przecież cały czas twardnieje mi tak samo, a poza tym to już dawno oszukiwałam z tym leżeniem, no i nie biorę fenka). A poza tym tragedia z wagą, 3kg w 3 tyg. pomimo liczenia kalorii, woda mi się zatrzymuje w organiźmie i mam zabronione używanie soli. Macie jakieś sposoby na obrzęki???

Na szczęście Felipe czuje się świetnie:tak:

reklama
My wizytowaliśmy wczoraj i wszystko jest ok :tak: przepływy i w mózgu i w pępowinie i łożyskowe wzorowe więc super :-) Tosia waży 1600 (+-200g ) i leży elegancko główką w doł :-) i w końcu mamy super ładne zdjęcie malutkiej twarzyczki :tak: przy okazji wizyty u gina (za tydzień) wrzuce ją ,bo teraz z czasem bardzo krucho :-(

reniuszek nie stresuj się za bardzo na bank wszystko ok:tak::-) trzymam kciuki i czekam na info
Aniaw zaciskaj kochana nóżki, leż i odpoczywaj a na pewno dotrwasz do okolic terminu:tak:
Pauletta najważniejsze że u Filipa wszystko ok, odpoczywaj sobie i czekaj do kwietnia:tak:
Agata super że wizytka udana:tak::-) Tosia super rośnie

ania o kurde nastarszyłaś mnie bo ja też miałam kilka razy takie bóle miesiączkowe. Trzeba na siebie uważać. Mam nadzieje, ze wszystko się uspokoi i spokojnie doczekać nawet do kwietnia
pauletta Ty lepiej tak nie oszukuj:) tylko rób tak jak pan doktor każe;) i leż jak trzeba:angry: bo 30tydzień to troche za wcześnie!!! no ale to taki sympatyczny ochrzan:) na obrzęki słyszałam tylko trzymać nogi wyżej
agata gratuluję udanej wizyty;) i czekamy na zdjecia córci:)

reniuszek powodzenia

agnes- hehe właśnie dziwi mnie to, że ginek powiedział, że nic się z szyjką nie zmieniło i że wszystko ok. 3 tyg. temu mówił, że jesteśmy bezpieczni i kazał odstawić leki, a teraz mnie straszy- pogubiłam się i nie wiem o co mu chodzi:szok:

Pauletta moja ginka też z tych stachliwych, tez bym mi tylko leżeć kazała... To ty sie kobieto tymi kilogramami nie martw wcale jak Ty masz obrzeki, skoro to woda, to ci po porodzie zaraz zejdzie i będzie o niebo lżej, słyszłam żeby dużo pić...

agata, pauletta - gratuluję udanej wizyty i ciesze się razem z Wami :)
reniuszek - nie martw się, wszystko będzie dobrze...trzymamy z Emlilcią kciuki &&&&&&
ania - odpoczywaj, leż i się nie stresuj....dasz rade kochana :*

agata gratulejszyn udanej wizyty :))) teraz juz pewnie z gorki do terminu :))
pauletta gratuluje kochana wizyty :) oszczedzaj sie ile mozesz :) :*
ania kciuki &&m zeby wszystko przebieglo zgodnie z planem.

a ja juz po. brzuch nie taki- twardy i jak to lekarz powiedzial, ze za mocno sie napina :(((((((( dostalam spazmoline i duphaston zapobiegawczo (ponoc dziala na szyjke uspokajajaco) z szyjka na szczescie bez zmian. dostalam kolejne skierowanie na posiew z szyjki, antyHBs, mocz, morfologie, CRP ..... przyczyna twardnienia miesnia macicy nieznana :(
Maksymilianek caly zdrowiutki, orientacyjnie mial cyknieta fotke buziolka i zostal zwazony - 1700g. Dalej lezy zwiniety w rogal, wiec mnie to uspokaja, ze nie pcha glowki w kanal rodny.
ale i tak jestem smutna, ze wzgledu na twardnienia brzusia :(((((((((((

Aniaw23 rzeczywiście mały wiercipiętek ci rośnie:) teraz musisz dużo odpoczywać i będzie dobrze a dla spokojności ducha spakuj torbę do szpitala w razie czego, mam nadzieje że przyda się dopiero pod koniec marca trzymam kciuki&&&&
Paulettta z wagą to większość teraz ma problem, ja tak samo jak ty patrzę dokładnie na to co jem a i tak tyje podobne tak jak ty:( ale jeśli to obrzęk to po porodzie szybko z nas to zejdzie, najlepiej leżeć z nogami powyżej serca i pić dużo wody 2-3l dziennie, nie pić herbaty i kawy i od czasu do czasu mały spacerek na lepsze krążenie powinno pomóc :) najważniejsze że synuś się dobrze miewa:-D
_agata89 gratuluję udanej wizyty :)
reniuszek nie martw się tym twardnieniem brzuszka teraz nasze macice są narażone na masę kopnięć i też przez to są twarde, najważniejsze że z szyjką ok. a Maksymilianek też duży tak jak moja Gabrysia:) duże pociechy nam rosną:)

Ostatnia edycja:
reklama
agata,pauletta gratuluje udanych wizyty!!!:-)
ania trzymam za Was kciuki aby wszystko było dobrze i po Twojej myśli!!:tak:
reniuszku nie martw się Kochana ważne że z szyjka dobrze!!!A Maksymilianek juz ładnie waży:-)Ale te nasze Maluszki rosną!!!:-)

Do góry