reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

jestem :)
na poczatek dodam, zę dzisiaj było duzo "ciężaróweczek" i wizyta mi sie opóźniła o 45 minut,dlatego dopiero pisze :)
u nas wszystko w porządku - Mała bardzo ruchliwa - pokopała podczas badanie tętna i usg :) waży już 1377 g wszystkie parametry w normie...ułożeni główkowe - więc jak wszystko będzie dobrze to poród SN
Z moja macica tez wszystko ok, szyjka długa i zamknieta, macica ma odpowiednią wielkość jak na ten etap ciazy, wody - ilośc prawidłowa :) lekarz pochwalił mnie - przybrałam 1 kg w ciągu trzech tygodni :) choć i tak mam grubo ponad 10 kg na plusi...wyniki wszytskie w normie :)
dziękuję wszystkim za kciuki...całujemy:-)

reklama
Martolinka, Ilonka gratuluję udanych wizyt i rosnących maluszków :-)
Martolinka 2x miałam robione TSH i dodatkowo przeciwciała tarczycy i wszystko było w normie, ale to był I i II trymestr, myślisz, że w IIIcim trzeba powtórzyć? przedtem miałaś wartości graniczne czy średnie?
Mania chodzę do Przychodni Łucka, do Medicoveru czasem, ale nie do gina, bo terminy doprowadzają mnie do szału, w efekcie za niektóre badania zlecone przez moją ginkę muszę płacić :crazy:

Malutka zdrowa , ma już całe 1444g. To chyba taka średnia waga:tak: Za nic nie chciała się ładnie pokazać, zasłaniała buzię , ale "pipkę" udało się odnaleźć:tak:
AFI na granicy normy , ale nie zwiększa się wiec nie mam się martwić. Łykam dalej żelazo , kwas foliowy i kwasy omega.

Coś mnie tknęło i pomimo tego , że badania tarczycowe z początku ciąży wyszły ok zrobiłam je ponownie. W poprzedniej ciąży niedoczynność pojawiła się pod koniec ciązy z Antkiem. Nie pomyliłam się- tym razem moja tarczyca znowu zawiodła. Dostałam euthyrox 25. Na następną wizytą mam powtórzyć ft4.
Dziewczyny badajcie swoją tarczycę. Wielu lekarzy nie zleca nawet tych badań a są one ogromnie ważne.

A te badania są z NFZ? Ja chyba też zrobię, jutro wypytam gina. Na przyszły tydzień ustawię sobie usg to może ujrzę siurka w całej okazałości, bo na poprzednim to tylko mi powiedziano, ale ja tego nie widziałam;-)

No i dziewczęta ogromnie się cieszę, że wszystkie wizytki udane! To najważniejsze!

reklama
Martolinka 2x miałam robione TSH i dodatkowo przeciwciała tarczycy i wszystko było w normie, ale to był I i II trymestr, myślisz, że w IIIcim trzeba powtórzyć? przedtem miałaś wartości graniczne czy średnie?

Rekinasia moja niedoczynność w poprzedniej ciąży pojawiła się w III trymestrze. To mnie skłoniło do powtórzenia badań i jak się okazało dobrze zrobiłam. Myślę , że lepiej zrobic o jedno badanie za dużo niż za mało:tak:

A te badania są z NFZ? Ja chyba też zrobię, jutro wypytam gina.

nie mam pojęcia. Wszystkie badania robie prywatnie ( w przychodni przy Chrobrego za TSH i FT4 dałam 60 zł)

Ilooonka wow tylko 1kg!!!;-)same chudzielce tu są;-)gratuluję wizyty

Do góry