reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Reniuszek, Sonisia-gratki udanych wynikow i wizyt. Reniuszek-zdjecie bombowe :-)
Co do 1 kwietnia znam jednego kolesia-mega smieszny czlowiek, byl maskotka calej szkoly, troche taki jakby z ADHD ale ma takie poczucie humoru ze mogl sie urodzic tylko w prima aprilis :) dowcipnis to malo powiedziane a w jego towarzystwie nikt nigdy sie nie smuci. Ciekawe czy ktos sie u nas rozpakuje w ta smieszna date. Ja chce wszystko byle nie 20 kwietnia (urodziny Hitlera:szok::no:).

reklama
izka - mój tatko z 20 kwietnia!!!!! :szok::szok: I oczywiście się śmieje wariat jeden, że tak jak Hitler się urodził. Ja chyba też bym chciała uniknąć tej daty, choć dziadkowi byłoby przyjemnie pewnie...

Ewela-hehe, no to jak widac nie kazdy kto sie rodzi w ten dzien musi byc stukniety :-D Zreszta Hitler podobno byl uzalezniony od amfetaminy i mial wyzarty mozg moze dlatego stal sie takim oszolomem. Sama data 20 kwietnia brzmi ladnie :-)

a ja po wizycie wcale nie mam super nastroju :(
maluszek waży 1250 g (szok ze juz jest wiekszy niz dzieciaczki agaty)
i serduszko główka ok, jest ponad 2 tygodnie do przodu, ale główka wcisniety prawie w moja szyjke (choć po szczegółowym badaniu wszystko z nią ok-trzyma i ma 3 cm) i tak mocno jest wcisniety ze przez to moze mnie to spojenie mocniej boleć, ale nic z tym nie zrobie.
nozki ma po mojej prawej stronie więc w poprzek ale ułożenie prawodlowe (jak do porodu ;)

ale ma podejrzenie "szpotowatosci" jednej stopki - czyli wygiecie do środka.. mówi ze o nic przesadzonego, będzie to obserwował, bo mozs to przez ulozenie, ale ja juz mam głowę pełna :sad:
słyszała któraś cos podobnego..???

reniuszek ale słodziak..!
a główkę ma u góry czy na dole czy jak?
wszystkie prawie macie fotki maluszkow a ja od kilku miesięcy nic bo tak sie układa :(

lekarza masz naprawdę rewelka, jeszcze Cię prezentami przekupuje :D
tez chcem!

a co na płycie było..?

pasażerka lepiej chuchac na zimne :)
a ja dziś dostałam pozwolenie żeby odstawić luteinie :happy: okropne bylo to "ciekniecie" :/

kasiagaw 36 tydzień to moje marzenie żeby urodzić :tak:
więc wybieramy sie razem :D
a za reniuszka kciuki oby jak najdłużej :tak:

ale chyba będziemy musiały innych metod wyprobowac, bo wanna relaksuje :D raczej skakanie, okna i .. sex! ale chyba będę musiała do tego ostatniego kogos sobie znaleźć, bo jak eMek zobaczył jak nisko jest głowa bruna to powiedział - zapomnij mała ;)

ewela noo to ładnie rośnie..! :tak: fajnie ze jeszcze usg na szybkiego :tak:

izka :szok::szok: nie wiedziałam ze to jego urodziny..!!!! jeeejku wole 1-go! :D albo jako prezent na zajączka :tak:
szkoda ze nie możemy sobie daty porodu wybierać.. heeh ;)

Ostatnia edycja:
sonisia to te nasze male wierciochy podobnie siedza :D z tymze maksymek w lewym dolnym rogu trzyma glowe i tam mnie cisnie i tak strasznie boli - nawet jak lekarz glowica tam jezdzil to myslalam, ze mu reke z bolu odgryze i powiem, odczep sie od glowy mojego syna bo nas to boli :)a nozki tak samo jak Bruno ma po prawej stronie;-) a wage ma Brunio super ! pieknie rosnie chlopczyk :D stopka sie nie przejmuj, odetchnij i zobaczysz co bedzie na nastepnym usg ! na pewno wszystko jest okey i poporstu maly karateka tak sobie wierci ! :) :*:*

Takie duże te Wasze bobasy... Aż zaczęłam się denerwować. Anielka we wtorek ważyła przypuszczalnie 1282 g. No i brzusio ma szczuplutki bo kiedy było badanie byłam w 29+5 tc, a wynik był 28+1. Niby nie ma się czym denerwować, bo to żadne straszne odchylenie, ale odkąd pamiętam on zawsze jakby nie nadążał. Pocieszam się że z taką talią będzie mogła zostać modelką. Mam mnóstwo zdjęć z usg, ale zgubiłam płytę od skanera i nie mogę wstawić. Poza tym ułożenie podłużne główkowe, więc w zasadzie mogę rodzić :-) Odpukać!

Reniuszek - Ty dostałaś prezent, a w gabinecie mojego doktora stały te siateczki i mi pielęgniarka nie dała! :wściekła/y: A to krowa! Następnym razem się upomnę. A co było w tej paczuszce, jeśli mogę spytać?

Ostatnia edycja:
sonisia- nie martw się na zapas, może tylko tak niefortunnie ułożył a w rzeczywistości wszystko gra:) co do luteiny to gratuluję! ja właśnie po wczorajszej wizycie muszę do niej wrócić:wściekła/y:
ntmkw- szczuplukim brzuszkiem się nie przejmuj, jeszcze wszystko zdaży się wyrównać:) (tak poza tematem wizyt, czytałam że rodzisz na Raszei, ja też:))

reklama
Pasazerka - taki mam plan, o ile miejsca dla mnie nie zabraknie. Chyba się wtedy popłacze, bo ze wszystkich szpitali najbardziej upodobałam sobie ten. W najgorszym wypadku dam komuś łapówkę ;p. A na kiedy masz termin? (ps. pisz na pogaduchach, nie zaśmiecajmy wątku ;p)

Do góry