reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

ja też dziś wizytowałam i dostałam nakaz bezwzględnego leżenia bo inaczej szybko się z małym zobaczymy...:/ niby wyniki ok, szyjka ok ale jak na złość mam dziś strasznie bolesny i napięty brzuch, jeśli przez weekend nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala:baffled: no ale w sumie lepiej dmuchać na zimne...

reklama
hellol brzuszki, mam wizyte u ginka dopiero na 17.45, ale za to mam wyniki krwi, oto one:

glukoza 96 - 104
tsh 1,33
ft4 14,21

więc wszystko w normie :)

reniuszek ty jak tam? szyjka grzeczna? :laugh2:

pasazerka lez lez kochana, a zobaczysz, ze sie oplaci.... :) trzymam kciuki

....bo mi sie lezenie oplacilo :-)szyjka stoi w miejscu, zamknieta twarda :)) wiec lezec bede do samego konca, jest to dla mnie coraz bardziej realne, ze urodze w terminie :) brzuszek troche spiety . Wizyta okey .
wypytalam o fenoterol i slodycze w ciazy - doktor kazal stosowac diete taka jak w przypadku cukrzycy przy braniu fenka
pytalam o vessa previa- namalowal mi kilka obrazkow dot naczyn krwionosnych przechodzacych przez lozysko ... no i mialam wyklad jak to funkcjonuje itd, potem na usg sprawdzone czy mnie to dotyczy i jest okey
pytalam tez o rzekomo II stopien dojrzalosci lozyska (tak mam na wypisie ze szpitala) usg wykazalo pierwszy stopien - zwarte, gladkie, odpowiednie wielkosciowo
pytalam o nieszczesne bole przy spaniu na boku to wiezadla! i jak mi doktor dokladnie pokazywal gdzie co i jak to serio bolalo piekielnie
bole idace wzdluz biodra w strone krzyza po posladku to taka rwa kulszowa - dzidzia uciska na nerw , podobnie jak od srodka wzdluz uda to nerwobole - pytalam bo mam to czesto i co sie okazalo maly lezy w poprzek i trzyma w lewym rogu mojej miednicy glowe i uciska skubaniec
z Maksymiliankiem wszystko okey - mial sprawdzane nozki czy rosna prawidlowo i jest super bo 11 cm :)))) glowka okey, serduszko okey, przeplywy dobrze :) Maly spal i lekko sie krecil, na raczkach opieral glowe, lapal sie za nos a brzuch mi skakal jak oszalaly - doktor sam stwierdzil, ze rzeczywiscie musze wszystko bardziej odczuwac bo ruchy sa bardzo widoczne :))
nastepna wizyta za 3 tygodnie jak bede zle sie czula to za 2 :) no i LEZEC LEZEC LEZEC tak jak dotychas i trzymac odpowiednia dietke :))
Maly nie byl wazony - najwazniejsze, ze caly i zdrowy :) za to znow mial zrobione foto buzinki slodkiej - panu doktorowi chyba sie spodobal Maksymilianek :D

reniuszek dieta jak przy cukrzycy powiadasz... :D hm hm

a z tymi wiazadlami to nie żartuj, myslalam ze to kości..!

fajnego masz lekarza który Ci tak dokładnie wszystko pokazuje o opisuje :tak:

a jakie Maksio ma dluuuuugie nogi..! :):)

a fotkę dawaj......!!!!!!!! juz sie mogę sie doczekać..! :tak:

reklama
sonisia cukier masz fajny, fenka nie bierzesz, wiec dieta normalna Cie obowiazuje- jem to co lubiem :D

macie malego spiocha (chyba trzyma palec w nosie :D )

DSCN0500.jpg

Do góry